0

Vilanova inledde den nya eran med en seger

Uppgifter: Houssem Aouar närmar sig Real Madrid

Efter 14 titlar av 19 möjliga lämnade Pep Guardiola Barcelona och fotbollsvärlden i chock. Hur ska ett lag någonsin kunna nå de framgångarna igen? Troligtvis aldrig, men i vilket fall som helst kommer den nye tränaren Tito Vilanova – som tidigare varit assisterande tränare i klubben – ha en enorm press på sig när det gäller det sportsliga för katalanerna.

Barcelonas 2-1-seger mot Hamburg var inget märkvärdigt, men i alla fall ett steg i rätt riktning för Vilanova. Och han fick även besked från jättetalangen Deulofeu som gjorde sitt första mål i Barcelona-tröjan och imponerade. Får se om Barca behåller honom, då Liverpool ryktas rycka i spelaren.

1-0 gjorde Dani Alves redan i den 5:e minuten. Arslan kvitterade för tyskarna i den 20:e minunten, och 17 minuter senare kom det avgörande målet från Deulofeu.