0

Veckans XI: Heta spelare på marknaden

Eftersom vi inte har någon pågående artikelserie så startar jag en ny nu. Veckans X1 är en startelva bestående av spelare inom ett speiellt område. för att ta ett exempel ”Veckans XI: skadebenägna spelare”. Varje vecka blir det ett nytt ämne och förhopningsvis intressantare och intressantare. Denna veckan börjar vi med det som är aktuellt; nämligen heta spelare på marknaden.

Målvakt: Hugo Lloris
Målvakten har länge betraktats som en av världens bästa målvakter. Bra reflexer, bra positionsspel och bra i luften. Fransmannen har de flesta egenskaper en målvakt bör ha. Ryktas vara ett hett namn både för Arsenal och Liverpool. 

Högerback: Douglas Maicon
Unde rsina bästa dagar var han världens bästa högerback. Brasilianen löpte fram och tillbaka på sin högerkant som om en rabiessmittad hund löpte efter honom. Snabb och bra inlägg utgjorde dåtidens bäste högerback. Har fortfarande kvalitéerna för en toppklubb. Han påstås snart vara klar för Chelsea. 

Mittack: Thiago Silva
Kanske världens absolut bästa mitback, om inte så åtminstone topp-3. Brassebacken besitter kvalitér som de allra flesta mittbackarna suktar efter. Teknik, bra bollbehandling och spelförståelse likt ingen annan på hans position. PSG sägs vara riktigt sugna efter spelarens signatur. 

Mittback: Olof Mellberg
Han visade sin starka sida återigen i sommarens mästerskap. Olof Mellberg är av stark vinnarkaraktär och bra på huvudet. Två mål i EM räckte ändå inte till att ta med Sverige till slutspelet. Svensken har yktats vara på väg till Aston Villa och Everton. 

Vänsterback: Leighton Baines
Vänsterbacken har länge varit ett hett namn för United. Evra har sedan länge gått ner sig aningen så Leighton vore den ultimata lösningen för Sir Alex Ferguson och hans grabbar. Baines besitter en bra vänsterfot med fin känsla.

Högermittfältare: Ibrahim Afellay 
Redan efter en och en halv säsong i Barcelona ryktas han vara på väg bort från klubben. Trots skador och annat som hindrat holländaren från spel kan vi ändå vara eniga om att det är ett misslyckande för Afellay. Dock så ska han vara tillräckligt bra för att kunna söka lyckan i en anna toppklubb, Liverpool rkytas det om främst. 

Innermittfältare: Gaston Ramirez
En mittfältare som är väldigt lik Kaka i sina bästa dagar sett till spelstilen. Snabb, teknisk och fin spelförståelse är egenskaper som kommer att ta Cataniaspelaren långt i karriären. ryktades vara så gott som klar för Liverpool, den affären sprack. Nu är flertalet klubbar ute efter Gaston.

Innermittfältare: Luka Modric
Ständiga flyttrykten för kroaten varje fönster; vinter som sommar. Det verkar som om Lukas klubb har tröttnat då de nu har öppnat sig i frågan gällande klubb-byte för lilla trollkarlen. Spelsinnet är bland de bästa i världen. Chelsea och Real Madrid är de två främsta lagen i jakten på Modric. 

Vänstermittfältare: Hulk
Ska ju bara vara klar för Chelsea vid det här laget. Flera veckors spekulationer och uttalanden från massor av källor och personer. Trots det är han alltså kvar i Porto. Behöver vi ens nämna spelarens egenskaper? Klassvärvning ifall den går igenom.  

Anfallare: Robin van Persie
Ojsan, ojsan, ojsan. Vad hände där? Det slog ner som en bomb när han meddelade att han inte förlänger med Arsenal. Nu står holländaren där me ett år kvar på kontraktet påtvingad att spela sista säsongen. Ryktas annars starkt till Juventus och Manchester City. Även Barcelona har visat intresse.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic 
Sägs att PSG:s jättebud på svensken är accepterat. Det vore helgrymt at se Zlatan spela i en uppåtgående klubb som PSG. Tänk er vilket anfall; Lavezzi/Nené – Zlatan – Gameiro/Menéz. helt sinessjukt, det är ett anfall som hör hemma i Europatoppen.

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *