0

Uruguays talanger laddar inför OS

Det börjar nära sig. Den 25:e kickar fotbollen i gång i London. Framför allt riktas ögonen mot värdnationen, Storbritanien, som med många storspelare har en enmor press på sig. Även det spanska laget har press på sig då de kan skriva historia om de vinner OS.

Men det finns en värdig utmanare i form av Uruguay. ”La Celeste” har gjort sig ett namn i fotbollsvärlden igen och är rankad 3:a i världen, efter Spanien och Tyskland. Senaste mästerskapet de ställde upp i var Copa América i Argentina. Där vann Uruguay turneringen.

Nu kommer laget med många intressanta talanger, kombinerat av två stormålskyttar; Edison Cavani samt Luis Suárez. På mittfältet finns den rutinerade Àrelvao Ríos till förstärkning.

Rapporter från Uruguay låter just nu positiva. De väntar sig ett bra OS från deras landsmän, men poängterar samtidigt att det är Spanien och Storbritanien som har störst press på sig.

Så här låter det från gårdagens träning:

”Landslaget tränare avslut just nu. Alla utespelare, inklusive försvarare. Det ser bra ut. Suárez och Cavani är stabila, även Liverpool-talangen, Coates, gör fina intryck”, skriver urugayansk media.

Fredrik Sanz Lerena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *