0

Tyskland ett nummer för stort för grekerna

En av förhandsfavoriterna Tyskland ställdes mot Grekland i kvartsfinal. Tyskland var givetvis storfavoriter och man visade det även på planen då man vann med klara 4-2.

Det var som väntat ett defensivt Grekland som knappt ville spela framåt. Speciellt under första halvlek. Och det gick vägen, men inte mer än knappt 40 spelade minuter då Lahm gav Tyskland ledningen efter ett långskott som smet sig förbi målvakten Sifakis.

I halvtid gjorde Grekland redan två byten, två offensiva byten för att få lite bättre fart på offensiven. Det blev, som alltid när det gäller Grekland i detta EM, lyckade byten. Tio minuter in i andra halvlek fick Grekland ett fint kontringsläge och inbytte Gekas förde fram bollen och spelade till slut fram till en springades Samaras som tryckte dit kvitteringen. Det stod alltså 1-1 – från ingenstans.

Grekland jublade, medan Merkel och övriga tyska anhängare befann sig i chocktillstånd. Men glädjen blev kortvarig för Greklands del eftersom, endast fem minuter efter Samaras kvittering satte Khedira dit 2-1 på en vacker volley. Helt plötsligt blev det ombytta roller där vi fick se ledsna miner på Greklands fans och Tyskland-fans som jublade.

Sedan var det Tyskland för hela slanten. Klose utökade kort därefter ledningen för sitt Tyskland och Reus fastställde slutresultatet till 4-1 när det återstod en kvart kvar av matchen. Ett mycket vackert mål, mycket likt Khediras mål tidigare i matchen.

I slutet av matchen fick Grekland en straff som Salpingidis förvaltade på bästa sätt.

Tyskland är alltså vidare till semifinal, precis som väntat, efter 4-2 mot Grekland.