0

Tyskland besegrade ett tappert kämpande Danmark

Den självklara favoriten inför den sista omgången och kanske även till att ta hem hela EM, Tyskland spelade mot våra nordiska grannar, Danmark i den sista gruppspelsmatchen. Danmark behövde ta poäng och helst vinna för att ta sig vidare. För tyskarna räckte det med att ta en poäng för att vinna gruppen.

Men matchen blev jämn och tyskarna hade det svårt att bryta igenom danskarnas försvar. Men i den nittonde minuten placerade Lukas Podolski in ledningsmålet för tyskarna. Podolski som jubilerade med sin hundrade landskamp. Men som ex blixt från klar himmel så kvitterade danskarna fem minuter senare. En hörna från vänster nickade vidare från Bendtner till Krohn-Dehli som nickade in kvitteringen till de danska supportrarnas glädje.

I den andra halvleken var det annars ett tyskt anfallsspel som fortsatt hade stora problem me det stenhårda danska försvaret, med Kjaer och Agger i storform. Och med mindre än kvarten kvar var det nära att Niklas Bendtner nära att ge danskarna ledningen, när han sprang sig fri. Men en tröjdragning av den holländske försvararen hindrade dansken till att ta ett avslut, och som samtidigt blåstes på en straff. Istället blev det tysk vinst, när inbytte Bender sköt in det avgörande målet, endast minuter efter straffsituationen.

Slutreslutat: Tyskland vann med 2-1 och möter Grekland i kvartsfinalen. Danmark är utslagna!