0

TV: Fem mästerverk i Milan signerat Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har skrivit på för franska Paris Saint-Germain och har troligtvis gjort sin sista italienska match någonsin. Det blev totalt två säsonger för svensken i Milan, där han lyckades vinna Scudetton säsong 2010/2011, men även den italienska supercupen 2011.

Svensken avslutade dock sitt äventyr i Milan med att ta hem den italienska skytteligan för andra gången i sin karriär, efter att han mäktat med 28 mål under hela säsongen. Med totalt 56 gjorda mål i Milan-tröjan har han bjudit på ett flertal mästerverk, och som en fin avrundning på svenskens tid i Milan ger vi er nu fem av våra personliga favoriter. Zlatans mästerverk i Milan helt enkelt!

5. Zlatan Ibrahimovic mot Brescia(3-0) 2010/2011 (hemma)
– Milan var uppe i en tvåmålsledning, efter att man på mindre än en halvtimme lyckats stänga matchen mot Bologna. Men den långe svensken ville ha mer och det bjöd han också på. Zlatan fick bollen i straffområdet vände om och tog sig den tid han behövde, innan han drog till med släggan och målet var i gungning. Brescia-försvararna var chanslösa och kunde bara se på när svensken nästan sköt sönder målet på San Siro.

4. Zlatan Ibrahimovic mot Fiorentina(1-0) 2010/2011 (hemma)
– Milan har i slutet av den första halvleken ännu inte fått hål på Fiorentina, som fram tills dess klarat av spelet på San Siro utan större problem. Men på ett bra inspel från höger, tar bjässen emot bollen med hård bevakning. trots den hårda markeringen från Florens-spelarna kickar svensken upp bollen till sig själv, innan han avslutar med en cykelspark in i bortre burgaveln. Zlatans mästerverk blev matchens enda mål dessutom.

3. Zlatan Ibrahimovic mot Roma(2-1) 2011/2012 (hemma)
– Milan kämpar med Juventus i striden om Scudetton och Milan har hamnat i underläge. Svensken kommer sedan in i matchen och kvitterar, innan han blir Milanos konung när han i slutet av matchen fixar tre poäng. Zlatan kommer fri med målvakten Roma-målvakten Steklenburg, som svensken beslutar sig för att lobba över. Bollen ser först för hög och kort ut, men svensken är piggt framme och är första på bollen. Med 100 kilo muskler håller han dansken Simon Kjaer borta, samtidigt som han utan bekymmer nickar in bollen i nät. Ett magiskt nummer signerat Ibrahimovic. (1:34 in i klippet)

2. Zlatan Ibrahimovic mot Cagliari(1-0) 2011/2012 (hemma)
Zlatan har även i Milan tagit hand om frisparkarna, och även om en hel del av svenskens avslut inte resulterat i mål, visar han vilken klass han håller. Vanligtvis är det kanonen Zlatan tar fram, men mot Cagliari bestämmer han sig oväntat för att placera vilket överraskar målvakten. Bollen sitter enkelt och fint i den vänstra burgaveln och Milan vann tillslut den här matchen komfortabelt.

1. Zlatan Ibrahimovic mot Lecce (0-1) 2010/2011 (borta)
– Milan rensar undan en möjlighet från Lecce som blir till en bra kontringsmöjlighet för Zlatan. Svensken kommer i full fart, lyckas trycka undan sin markering mer ser ut att tappa skottmöjligheten. Men med en makalös precision lyckas han på ett underligt sätt skjuta in bollen bakom Lecce-målvakten. Ett mål som innehåller snabbhet, teknik, styrka och inte minst precision. Gallianis ansiktsuttryck efteråt säger allt. Nominerades till ett av årets snyggaste mål i världen den säsongen.

Vilket är ditt favoritmål från Zlatan Ibrahimovic i Milan-tröjan? Kommentera nedan!

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.