0

Torres uttagen till EM-truppen

Courtois avslöjar: "Hazard vill komma till Real Madrid"

Det har gått en hel del diskussioner kring spaniens EM-trupp vad gäller anfallspositionen. Med David Villa skada och Torres måltorka har frågan om vem som ska spela på topp i sommarens EM gått på högvarv, men idag kom ett glädjebesked för många spanjorer och fotbollsfantaster, Fernando Torres får spela EM-fotboll igen.

För fyra år sedan, EM 2008, gjorde Fernando Torres det viktigaste målet i spansk fotboll på mycket länge. Spanien hade många gånger varit favoriter i internationella turneringar men aldrig lyckats få ihop laget och vinna. Men i den 33e minuten i Spaniens EM-final mot Tyskland tar sig den blixtsnabbe Torres förbi och placerar in slutresultatet 1-0. 

Sedan den dagen har Torres karriär gått rakt utför. Skadeproblem har härjat och självförtroendet har sviktat. Torres lämnade Liverpool för Chelsea och hoppades på en nystart. Men succén har uteblivit om man bortser från när ”el Nino” satte spiken i kistan mot självaste Barcelona i Champions League semifinalen. Målet gav ändå spanjoren ett nyhittat självförtroende och en vecka senare bombade han in ett hattrick mot QPR i Premier League, och nu kom något som måste vara ett otroligt lättande besked för Torres, han får åka med till EM.

Truppen består just nu av 23 spelare. Än har inga spelare tagits ut från Barcelona eller Bilbao då dessa spelar final i Copa Del Rey nu på fredag. Även Torres lagkamrat Juan Mata lades idag till i truppen

Rasmus Klintberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *