0

Tjeckiens drömstart gav tre poäng

Tjeckien kom från en tung 1-4-förlust mot Ryssland och allt annat än vinst skulle vara ett misslyckande. Grekland, som timmarna innan hade kryssat mot polackerna, kom samtidigt med stora skadeproblem vilket märktes i inledningen av matchen. Tjeckien tog nämligen ledningen efter knappt tre minuter genom Petr Jiracek, som snyggt sköt in ettan. Endast två minuter senare var det dags igen då Pilar höll sig framme och petade in tvåan.

Greklands motvind fortsatte då målvakten Kostas Chalkias tvingades utgå efter 20 minuters spel. Michail Sifakis ersatte och grekerna spelade upp sig något innan halvtid. En bit in i den andra halvleken fick man också en reducering efter att Samaras inlägg fumlats ut av Petr Cech och där den inbytte Theofanis Gekas enkelt kunde rulla in reduceringen. Grekerna fick medvind och man trodde på en hård grekisk press. Men pressen uteblev och tjeckerna vann komfortabelt med 2-1.

Slutresultat: Grekland–Tjeckien 1–2 (0–2)