0

Tio olympiska fotbollsspelare vi rekommenderar

Silly Season tipsar läsarna om OS-fotbollens största sevärdheter

Os-fotbollen drar igång på torsdagen för herrarna och med en del matcher redan startade, känns det inte mer än rätt att ge er lite av det som komma ska. Silly Season rekommenderar tio spelare som vi tror kan bjuda på lite extra.

Hulk, Brasilien

– En anfallare som sedan tidigare är känd för sina offensiva kvalitéer. Kommer att bära ett stort ansvar i Brasiliens anfall, tillsammans med bland annat superlöftet Neymar och Milans skadedrabbade Alexandre Pato. Är även aktuell på transfermarknaden, med Chelsea som länge kopplats till klubben. Även Tottenham har nämnts i sammanhanget och det ska bli intressant att se vad bjässen bjuder på i OS.

Neymar, Brasilien

– Ska man vara ärlig så är kanske Neymar det största fotbollslöftet någonsin. Med briljerande insatser gång på gång i klubblaget Santos har han fått ögonen på sig från alla håll och kanter. Den blott 20-årige anfallaren har nu ett gyllene möjlighet att presentera sig på allvar för den europeiska publiken. Räkna med att många klubbar följer brassens fotsteg i OS.

Edinson Cavani, Uruguay

– Napolis stora stjärna, som kommer att få ett massivt tryck på sina axlar framöver. Först väntar dock ett OS med ett Uruguay, som kan gå hela vägen om det vill sig väl. Cavani själv är redan en erkänt bra anfallare och vi kommer med största säkerhet få se en hel del strutar från liraren. Även han är ett hett namn på den aktuella transfermarknaden.

Ryan Giggs, Storbritannien

– Ett för vissa självklart namn, men för andra helt felaktigt. För min del var han först in på listan, tillsammans med brassen Neymar. Får äntligen göra debut i landslagssammanhang i ett mästerskap och kommer att bära ett tungt ansvar för hemmanationen. Bär det tunga ansvaret på mittfältet och kommer att vara britternas ryggrad.

Jordi Alba, Spanien

– Slog igenom totalt i EM, där han var en av många som tog det spanska landslaget till det tredje raka mästerskapsguldet. I finalen gjorde även högerbacken ett vackert mål, som slutligen bidrog till 4-0-vinsten mot Italien. Har lämnat Valencia för Barcelona och har nu ett stort ansvar i Spaniens offensivt glada fotbollsfilosofi, som siktar på ännu ett guld.

Thiago Silva, Brasilien

– En av världens absolut bästa mittbackar, som nyligen lämnat italienska Milan för storsatsande Paris Saint-Germain. Kommer att vara den viktigaste spelaren defensivt, för ett Brasilien som mestadels handlar om anfall. Men när kontringarna kommer och luckorna uppstår, finns mittbacken där och reder ut stormen.

Juan Mata, Spanien

– Var inte en av de mest bidragande faktorerna i EM för Spanien, men alla vet om spanjorens kvalitéer. I OS kommer han att bära ett tungt ansvar för den offensiv som Spanien kommer att bjuda på, och det skulle förvåna om inte Mata också satt en strut eller två. Spelar nu även på ”hemmaplan” vilket bör vara en extra boost för yttern.

Oscar, Brasilien

– En lovande mittfältare, som har väldigt vassa kvalitéer framåt i banan. Det som får mig att ta ut honom före bland annat Ganso och Martinez, är det att han precis blivit klar för London-klubben Chelsea. Nu ska han göra sitt första riktiga intryck för den nya hemmapubliken och det kan bli en hel del samba, med det lovande brasilianska landslaget.

Tom Cleverley, Storbritannien

– Fick den förra säsongen smått förstörd på grund av skador, men är en erkänt lovande mittfältare. En viktig pjäs i det mittfält som Sir Alex Ferguson byggt i Manchester United, och den unge mittfältare kommer tillsammans med den game räven Ryan Giggs få det tunga ansvaret för britternas spel. Dessutom en chans för Tom att visa för resten av Europa vilka kvalitéer han egentligen sitter på.

Luis Suárez, Uruguay

– Liverpools stora anfallsstjärna, som även han har sagts vara aktuell ute på transfermarknaden. Men även om nu inte jag ser en flytt som möjlig för uruguayanen, så är han en av OS vassaste anfallare. Kommer tillsammans med Edinson Cavani vara en fruktad duo och inställningen tror jag att det inte är något fel på. Se upp för Suárez!

Bubblare: Ganso, Iker Muniain, Takashi Usami, Gastón Ramírez, Dame N’Doye, Daniel Sturridge, Micah Richards, Thiago med mera.

Vem ser du mest fram mot att få se? Kommentera!

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *