0

Terry Burton: Min första kärlek var Arsenal

Han blev en ungdomsspelare i klubben när han var 16, men förälskelsen började tidigare, redan som 11 åring stod han på North Bank och på Clock End. Som spelare i klubben nådde han endast en vinst i FA Youth Cup. Men han kom tillbaka som ungdomstränare i klubben 1979 och arbetade sig uppåt i stegen och blev till slut involverad i A-laget under mitten av ’80-talet tillsammans med Don Howe. Och nu är han tillbaka i klubben i hans hjärta.

”Jag kundre inte motstå erbjudandet från Arsenal trots min lyckade tid som assisterande tränare för Sheffield Wednesday”, berättar Burton till Arsenal.com. ”Det var dock svårt att lämna The Owls efter vår uppflyttning till The Championship.”

”Min fru blir lite sur när jag säger att Arsenal var min första kärlek. Jag höll på Arsenal redan som 11 åring och stod på North Bank och ibland på Clock End. Jag kom till klubben som 12 åring under Billy Wrights tid som tränare, så det finns en förbindelse som går lång tid tillbaks.”

”Uppenbarligen har arenan, spelarna och träningsanläggningen förändrats, men det är fortfarande en fantastisk klubb”, säger Burton.

Kristoffer Kärvegård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *