0

Talangerna räddade Arsenal från fiasko

Det var Arsenals första träningsmatch där motståndet var, precis som förra året, Malaysias landslag. Förra året blev det 4-0 till Arsenal och detta året tog man en väldigt knapp 2-1 seger.

Bägge lagan skapade många chanser i första halvlek, Arsenal hade dock de vassaste och bästa chanserna, främst genom Andre Santos och Marouane Chamakh. Brassen, som för dagen spelade som ytter, brände två frilägen i första halvlek och var en av anledningarna till att London-laget inte tog ledningen. Det var Muslim för Malaysia som drämde till en kanon från 25 meter upp i krysset förbi Vito Mannone, helt opressad och kunde sikta länge.

I andra halvlek bytte Arsenal ut alla spelare utom Mannone, det var en mer ungdomlig och intressant elva som spelade andra halvlek. Malaysia spelade med ett stort självförtroende i andra och spelade bollen lugnt mellan varandra, utan att skapa jättechanser. Det var endast någon vass chans för hemmalaget men Mannone gjorde några fina räddningar. Afobe missade ett friläge och sköt ett skott i stolpen som dock var offside. Eisfeld bytte av Walcott i den 79:de minuten och det bytet skulle komma bli bra. Song slog en fin boll ut mot Yennaris mot hörnflaggan, Yennaris dribblade förbi en spelare lite turligt innan han slog in bollen snett bak där Eisfeld kom springande och dundrade in bollen bakom en storspelande målvakt. Bara minuten efter kunde Aneke och Miquel kombinera på vänsterkanten innan Aneke sköt in 2-1 i den 89:de minuten via en touch från en försvarare som gjorde bollen otagbar.

Det var allt som allt en rättvis seger men väldigt slött, slarvigt och initiativlöst från Arsenal, det kunde man ändå förvänta sig av deras första match för säsongen. Ett plus för Diaby som såg bra ut efter alla sina skadebekymmer föregående år. Även Aneke stod för några fina bollar och var väldigt lik Diaby (både i utseendet, de långa benen och i spelsättet).

Nu väntar en match mot Manchester City på fredag.