0

Sverige vann mot Serbien

Uppgifter: James Rodríguez kan gå till Atlético Madrid

EM närmar sig och under tisdagen gästades Sverige av Serbien på Råsunda. Ola Toivonen gav svenskarna ledningen efter att Serbiens målvakt tappat bollen efter en hörna. Det var Toivonens andra mål på lika många matcher och han stärkte således sina chanser till spel i premiären mot Ukraina kommande måndag. Fem minuter senare var det serbernas tur att göra mål och även det kom efter en hörna. Dortmunds mittback Neven Subotic kunde nicka in kvitteringen enkelt efter ett slarvigt markeringsspel av Sverige.

Det var gästerna som förde spelet och Sverige fick rikta in sig på försvarsspel. Till trots, det var hemmalaget som skulle vinna matchen. Ola Toivonen fick en fin boll i ljupled och rundade målvakten men i samma sekvens blev han nedriven av burväktaren. Straff tilldömdes och Zlatan Ibrahimovic placerade säkert in 2-1.

Nu gäller det för de svenska spelarna att börja fokusera på måndagens premiärmatch mot Ukraina. Det Erik Hamrén lär fundera mest på är hur han ska ställa upp försvaret på bästa möjliga vis.

Niklas Liljekvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *