0

Svensken nära Premier League

Uppgifter: Luka Jovic vill ha en andra chans i Real Madrid

Markus Rosenberg är på väg att lämna Bundesliga för spela i Premier League.
West Bromwich sägs vara nära.
– Allt talar för det, säger en källa nära anfallaren.

Markus Rosenbergs kontrakt med Werder Bremen har löpt ut, men att anfallaren lämnar klubben har varit klart sedan i våras, efter 5 säsonger i tyska Werder Bremen.

– Jag har verkligen haft en fantastisk tid i klubben och trivts, men allting har ett slut, och jag har haft det på känn.

– Arenan som klubben byggde kostade för mycket och man har kalkylerat med Champions League och nu blir det inte så och därför är det många som försvinner. Klubben har inte råd, helt enkelt, och man ska dra ihop ett gäng spelare som inte kostar lika mycket.

Uppgifter till fotbollskanalen.se från en källa som är nära anfallarens familj säger att det mesta talar för att West Bromwich blir den nya klubben för Rosenberg.

– Allt talar för det, men de förhandlar och har gjort det ett tag, säger källan. Det är inte helt klart men Markus är hoppfull över att han får flytta till Premier League.

Tidigare har Olympiakos visat intresse och dessutom är både Hoffenheim och Swansea fortfarande inblandade i jakten på Markus Rosenberg. Svensken gjorde en bra säsong i Bundesliga och stod för tio mål i ligan och ett i cupen. Han var även med i EM för Sverige men hade det svårt. 

West Bromwich tränades tidigare av Roy Hodgson men nu tar förre Chelsea-spelaren Steve Clarke över klubben. Han var senast assistent till Kenny Dalglish i Liverpool och hjälpte även José Mourinho när han var i Chelsea och var en sväng i West Ham ihop med Gianfranco Zola.

JesperGrann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *