0

Svängig match i Södertälje, 1-3 till Helsingborg

Under lördagen möttes Syrianska och HIF när allsvenskan nu vänder efter halva säsongen.

Matchen spelades i Södertälje dit lite drygt 2000 personer hade tagit sig. Och publiken fick se en rivstart av Helsingborg som redan efter sex minuter ledde med 0-1 efter att Erik Sundin rullat in sitt tredje mål för säsongen efter att ha fått en djupledsboll från Christoffer Andersson. Målvakten Miller i Syrianska målet touchade bollen men kunde in styra undan skottet.

Och 13 minuter efter Sundins mål skulle det komma ett till. Alvaro Santos kommer fri i mitten av plan men blir glidtacklad bakifrån av mittbacken Rabi Elia som som kom sent in i situationen. Santos tog själv hand om efterföljande staff och la den säkert i sitt vänstra hörn och det stod 0-2 till Helsingborg.

Efter 27 minuter så skulle Syrianskas elände fortsätta. Sundin kom helt fri och Dwayne Miller i målet rusar ut lite försent och river ner Sundin och det blir en helt regelrätt frilägesutvisning. I och med detta fick Admir Aganovic gå av till förmån för målvakten Lasse Staw (som anslutit sig till Södertäljelaget från Fredrikstad inför denna säsongen).

Efter utvisning började Helsingborg lugna ner sitt spel vilket gav möjligheter för Syrianska som påbörjade en  vild forcering och var hela tiden när att få bollen i nät. Men halvleken gick och i halvtid var resultatet 0-2 till Helsingborg.

Efter Pausen så kom där ut ett Syrianska som fortsatte att  styra spelet och tillslut fick man utdelning. I den 54:e matchminuten gör Dinko Felic ett riktigt drömmål. Efter en djupledsboll av Suleman Sleyman från halva plan tar Dinko Felic snyggt emot bollen på bröstet och för bollen framåt i straffområdet. Efter detta en nätt lyftning över en grundlurad Baffo innan han stänker in 1-2 på volley till Syrianska.

Efter målet var det som att Syrianska fick nya krafter och man hade flera farliga chanser varav flera blev räddade på mållinjen av Pär Hansson i Helsingborg. Man hade också en boll som lyftes undan på mållinjen av vänsterbacken Jere Uronen.

På tillägstiden var fortfarande ställningen 2-1 till Helsingborg och Syrianska fick en hörna. Man satsade allt och slängde upp inbytte målvakten Lasse Staw i straffområdet. Aganovic nickar bollen hårt mot Pär Hansson som säkert greppar. Och efter detta får Helsingborg en chans att avgöra matchen. Hansson kastar snabbt till Hanstveit som lägger bollen direkt vidare till Daniel Nordmark som fintar först en utespelare och sedan den tillbakarusande målvakten Lasse Staw  innan han kyligt chippar bollen en bit in på Syrianskas planhalva i mål och punkterar matchen och slutresultat skrivs till 1-3.