0

Sundsvall – Åtvidaberg 3-3: Målrik tillställning på Norrporten Arena

Sundsvall rivstartade och tog ledningen redan efter två spelade minuter genom Fredrik Holster. Bara några minuter senare utökade Sundsvall sin ledning. Simon Helg, målskytt.
Åtvidaberg hängde inte alls med. Men sedan vaknade man till. Man kan in i matchen mer och mer, mest pga att Sundsvall hade en 2-0-ledning som man ville behålla. Men det tog ganska lång tid innan fler mål skulle komma i matchen. I slutet av andra halvlek reducerade Ericsson till 2-1 och strax därefter kom det även en kvittering genom Prodell(vem annars?)

2-2 i halvtid. Sundsvall klart bättre första 20, sedan var det Åtvidaberg som var en aning vassare och började vaska fram chanser.

Andra halvlek var underhållande och flera lägen skapades – av båda lagen, men något mål fick vi inte på ett bra tag.
Men, det skulle komma, så sent som med fem minuter kvar av matchen då inhopparen Eklund satte dit 3-2 till Sundsvall. Och det såg ut att bli slutresultatet. Dock ville Åtvidaberg inte gå hem utan någon poäng.
Prodell gjorde sitt andra för dagen och gav därmed Åtvidarberg en mycket viktig poäng.

En underhållande match som slutade, helt rättvist, oavgjort.

Nykomlingen Åtvidaberg befinner sig, efter dagens match, på en imponerande tredjeplats och har än så länge gjort flest mål i Allsvenskan. Sundsvall, som också är nykomling befinner sig på en relativt trygg nionde plats.