0

Styrelsen sänker priset på Robin van Persie

Arséne Wenger är oense med The Gunners-direktörerna efter att ha satt en prislapp på lagets stjärnspelare Robin van Persie värt 30 miljoner pund. 

Styrelsen anser det vara för högt och orealistiskt och är beredda att acceptera 20 miljoner pund, en stor summa för en spelare som snart ska fylla 29 och bara har ett år kvar på sitt kontrakt.

Jättetrion Manchester City, United och Juventus är klubbarna som kampas om holländaren och de två förstnämnda sägs ha lagt bud värt 9 miljoner pund respektive 12 miljoner pund.

Det har gjort Wenger rasande som inte vill se sin bäste spelare förloras för ett litet pris och dessutom flytta till en ligakonkurrent. 

– Robin van Persie är en av världens bästa anfallare, om inte den bäste, och min önskan är att behålla honom, sa den franske managern, som utnämt mittbacken Thomas Vermaelen till lagkapten under Asien-turnén efter att inte ha tagit ut Robin van Persie till sin 24-mannatrupp.

– Jag vill inte prata för mycket om situationen för det är också viktigt att varje individuell spelare är lycklig. Men det som är viktigast är att vi fokuserar på kommande säsong, fortsätter han.

28-åringens påstådda destination ryktas bli den röda delen av Manchester, där han lär få mycket mer speltid än vad han skulle få på Etihad Stadium, där Roberto Mancini har överfullt med strikers. Sergio Aguero, Mario Balotelli, Carlos Tevez, Edin Dzeko och möjligen Emmanuel Adebayor, om inte övergången till Tottenham går igenom, slåss alla om startplater.

Faris Geresu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *