0

Spanien och Italien delade på poängen i giganternas kamp

Den första halvleken i Gdansk slutade 0-0, efter ett par chansrika 46 minuter. Man kan kort och gott sammanfatta den första halvleken som en halvlek där taktiken besegrade skönheten. Italien och deras täta försvarsspel var många gånger svårmanövrerade för Spaniens fina kortpassningsspel, och det var endast vid ett fåtal tillfällen som Spaniens yttrar i Silva och Iniesta lyckades komma igenom.

Italien hade däremot inte bara ett starkt försvar, utan också en intressant offensiv. Pirlo var spelaren som blandade långbollar mot anfallsparet Cassano och Balotelli samt bollar mot kanten, där Maggio och Giaccherini ständigt kom framrusande. Den första halvleken var ett steg framåt för Italien, samtidigt som det var en halvlek att tänka tillbaka på för Spaniens del. Hur skalla man ta sig igenom den italienska försvarsmuren?

Den andra halvleken börjar positivt för Spanien, då man kommer in med en ny kämparglöd och mer energi än tidigare. Kortpassningsspelet går fortare och Italiens backlinje blev bara allt svettigare för varje minut som gick.

Det var däremot Italien som fick göra 1-0 i den 60:e minuten, efter en snygg placering av Udineses målkung Antonio Di Natale. Plötsligt var resultatet till Italiens fördel och pressen låg på Spanien. Spanjorerna svarade dock snabbt på Di Natales mål och kvitterade tre minuter senare genom Fabregas. Målet kom mycket tack vare Citys David Silva som snyggt vrickade in bollen till en ren Fabregas.

Den kommande halvtimmen blev ett långt måljagande från Spaniens del med Fernando Torres och Andrés Iniesta i spetsen. Medan Iniesta var den excellenta regissören under den här matchen får Torres än en gång ses som en målsumpare. Matchen slutade till sist 1-1, efter en fin andra halvlek och i stort sett en mycket bra match mellan två av europamästerskapets stora giganter.

Slutresultat: 1-1

Målskyttar: Antonio Di Natale (60) Italien och Cesc Fabregas (64) Spanien.