0

Spanien kopplade grepp om grupp C efter utklassning

I Spaniens öppningsmatch mot Italien i söndags förvånades många av Vicente Del Bosques taktik och laguppställning. Startelvan bestod av Casillas, fyra backar och sex mittfältare, ett lag utan någon egentlig anfallare. Torres kom in en bit in i andra halvleken och skapade genast ett antal chanser för det spanska landslaget, och idag var han med från start.

Dagens match mellan Spanien och Irland, som förlorade sin öppningsmatch mot Kroatien med 3-1, blev spel mot ett mål. Det tog endast 4 minuter innan Fernando ”El Nino” Torres snodde åt sig bollen efter en tilltrasslad situation, ryckte ifrån försvararna och dunkade in bollen i nättaket över en chanslös Shay Given i Irlandmålet. Trots ett flertal bra chanser stod sig dock 1-0 i halvtid, ett resultat de irländska spelarna ändå måste varit relativt nöjda med. Men de kommande 45 minuterna skulle inte bli lika roliga för dem. Återigen hann det bara gå 4 minuter på halvleken innan spanjorerna fick utdelning. Den här gången var det David Silva som fångade upp en boll, vred och vände med de irländska försvararna innan han enkelt placerade bollen vid den vänstra stolpen, och fler spanska mål väntade.

Spanien var hungriga och hungrigast av alla var Fernando Torres. I den 70e minuten löpte han mellan de irländska försvararna, fick bollen perfekt levererad, väntade ut målvakten och placerade vackert in bollen vid första stolpen. Torres, som med sin långa måltorka varit ifrågasatt av en hel fotbollsvärld visade att alla tvivlare kan sluta tvivla, Torres är tillbaka. I den 74e minuten blev han dock utbytt, och inhopparen Fabregas ville inte vara sämre. På en hörna utnyttjade Cesc ett passivt irländsk försvar, tog emot bollen, drev den ner mot kortlinjen och skickade in den i bortre hörnet.

Utklassningen var ett faktum. Klasskillnaden var total. Irland var ett slaget land. Men de Irländska fansen vägrade vara någon slagpåse, och matchens stora snackis, sida vid sida med Torres comeback, är de Irländska fansens fantastiska sång under matchens sista 10 minuter. För trots 4-0 förlust och spelmässig förnedring var det irländarna som sjöng sina mannar av planen. Irlands landslag kanske inte lämnar några avtryck i den här turneringen, men det gjorde supportrarna