0

Spanien – Frankrike 2-0: Spanien till semifinal fullt rättvist

Spanien mot Frankrike. På förhand trodde många att det skulle bli en intressant och spännande match. Men det blev inte riktigt så. Spanien vann med klara 2-0 efter att ha haft full kontroll på matchen under hela matchen.

Frankrike började matchen, något oväntat, med en backlinje som var högt uppe. Spanien passades i sidled under en lång tid tills Xabi Alonso hittade Fabregas som tog en bra löpning. Fabregas blev lite fälld i straffområdet, men domaren valde att fria. Men sedan kom målet. Bara några minuter senare. Alba kommer förbi på vänsterkanten och slår ett fint inlägg till en ensamstående Xabi Alonso som nickar in bollen i mål.

Efter målet hade Spanien bollen för det mesta, allt som oftast, och Frankrike kunde knappt få tag på bollen. När de väl gjorde det blev de av med den fort.

Inget av lagen skapade några flera heta chanser i första halvlek. Det stod alltså 1-0 till Spanien i halvtid efter en ganska tråkig halvlek för oss tittare.

I andra halvlek trodde de flesta att Frankrike skulle satsa mer framåt och visst skulle de göra det. Efter några minuter i andra halvlek gjorde man två offensiva byten. Nasri och Menez var spelarna som kom in.

Frankrike försökte och försökte, men lyckades inte vaska fram någon riktig målchans. Närmast var man när Debuchy nickade strax över.

Istället blev det 2-0 till Spanien, i slutet av matchen, när inbytte Pedro blev fälld i straffområdet. Xabi Alonso slog en säker straff och gjorde sitt andra mål för dagen, något överraskande.

Spanien till semifinal och Frankrike, som återigen underpresterat i ett mästerskap är alltså ute ur EM.