0

Sixten Boström kan få ny roll i ÖSK

Sixten Boström är som bekant inte tränare längre för Örebro SK då HIF:s förre assisterande tränare Per-Ola Ljung har tagit över den sysslan. Sixten är däremot fortfarande anställd av Örebro Sportklubb och klubbens vd Jan Karlsson öppnar för att ge Sixten en ny roll inom föreningen.

– Vi har en dialog med honom och hans aktivitet framöver i ÖSK Fotboll. Och den är inte klar ännu. Vi diskuterar om vi ska jobba tillsammans, hur vi i så fall ska jobba tillsammans eller om vi inte ska jobba tillsammans, säger Karlsson till NA.

Det har funnits rykten om att Sixten Boström kan ta över som sportchef efter Lennart Sjögren som slutar från sin post efter den här säsongen, men det nekar Jan Karlsson och förklarar också vad Sixten gjort för klubben.

– Han är inte aktuell som sportchef. Så forumen kan sluta spekulera nu (skratt). Men han kan vara aktuell för andra tjänster, säger Karlsson, som också vill passa på att visa sin uppskattning för Boströms gärning i klubben.

– Under de förändringarna vi gjort är det tråkigt att det inte har kommit fram mer av den credd vi ger till den sportsliga ledningen, däribland tränaren Sixten Boström. Han gjorde ett fantastiskt jobb under 2008–2010 som skördade en tredjeplats.


Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *