0

Sillyseason rankar årets spelare i Premier League.

Jose Mourinho kopplas ihop med Bayern Munchen

Då var vi framme vid slutklämmen. De 10 spelare som enskilt betytt mest för ligan och sina klubblag. En viss övervikt här på den sista ”tian” blir det av Manchester Cityspelare, men det finns ju en anledning till det.

10. Yohan Cabaye, Newcastle

En succévärvning av Newcastle som gav ett lugn och en tanke åt Newcastles speluppbyggnad. Kan han konservera och förbätrtra årets form till nästa år så kommer ”The Dembas” att få många fina bollar att jobba med.

9. David Silva, Manchester City

Kanske en något låg placering för en mittfältare som i sina bästa stunder gör lite som han vill både med bollen och motståndarna. Var dock inte lika överjordiskt överlägsen som ifjol. Detta berodde kanske mer på att han fått fler likasinnade lekkamrater än att han tvunget blivit sämre.

8. Juan Mata, Chelsea

Den lille magikern kom till Chelsea för att stärka upp offensiven med sina kvicka fötter och sitt spelsinne, och det är just precis vad han har gjort. Haft ett par minisvackor under säsongens gång och dessutom kunde kanske målproduktionen varit något högre.

7. Scott Parker, Tottenham

Åsikterna går isär om Tottenhams defensiva mittfältsankare Scott Parker. Om man vill se långa svepande crossbollar på foten och flashiga frisparkar i krysset, då är Parker fel gubbe. Om man fascineras av bollsäkra, hårt arbetande mittfältare som har som främsta egenskap att göra sina lagkamrater bättre, då är Parker rätt man. Jag fascineras av sånt.

6. Joe Hart, Manchester City

En av Svennis bidrag till Manchester Citys utveckling var att han satsade på Joe Hart och valde bort svenske Andreas Isaksson. Det om något visar att Svennis inte alltid är ute och reser. Joe Hart är idag en av världens fem bästa burväktare och han är inte mer än 25 år gammal. Får han vara frisk och kry kan han vara Englands landslagmålvakt långt in på 2020-talet.

5. Yaya Touré, Manchester City

En av de tunga pjäserna i Roberto Mancinis centrallinje har gjort en fantastisk säsong och visat hur ovärderlig han är för Manchester City. Fick halta ut i halvlek i ligaavgörandet mot Queens Park Rangers, men visade innan det vilket virke han är gjord av när han serverade Pablo Zabaleta till Citys första mål, och detta trots att karln knappt kunde gå.

4. Wayne Rooney, Manchester United

Rooney är alltid Rooney, och även om han precis avslutat en säsong som innebar noll titlar så är det den gamle Croxtethboxaren som ÄR Manchester united idag( både Ryan Giggs och comebackande Paul Scholes får ursäkta). Grovjobbare, artist, pådrivare och målskytt i en enda person. Trots utfallet i kvalmatchen mot Montenegro som ledde till avstängning så har Rooney rensat bort mycket av såna gamla synder och han kommer säkerligen att vara revanschladdad till max när han får spela i EM samt under nästa ligasäsong. 

3. Sergio Agüero, Manchester City

Visade klassen i sin Premier Leaguepremiär mot Swansea och höll den hela säsongen. Gör ibland häpnadsväckande saker med bollen och kommer efter det rafflande ligaavgörandet alltid att ha en plats i engelsk fotbollshistoria i allmänhet och i Manchester Citys fotbollshistoria i synnerhet.

2. Robin Van Persie, Arsenal

Under Premier Leagues tjugoåriga historia är det tveksamt om nån någonsin haft en sån betydelse för sitt lag. Under perioder av säsongen bara han Wengérs lag helt på sina axlar. Har växt ut från att vara en spelare av hög internationell klass till en världsstjärna. Ska bli intressant att se om han bevarat krutet torrt inför EM i sommar.

1. Vincent Kompany, Manchester City

Den störste, den tuffaste, den grymmaste och den bäste. Valet att ha Kompany som lagkapten och sammanhållande kraft i Manchester City kan inte nog hyllas. Han är en exemplarisk pådrivare och dessutom en heltigenom lysande fotbollsspelare. Hoppas att Belgien snart kvalificerar sig till ett mästerskap så att vi får se honom på de stora scenerna även i landslaget.

Jon Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *