0

Silly Season spår stjärnornas framtid

sillyseason

Jan Verthongen, Ajax – Intresserade klubbar: Tottenham, Arsenal – Chans till flytt: 85%
Motivering: Den belgiske försvararen har en längre tid jagats av Arsenal, men det senaste är att han är närmast en flytt till Tottenham. Allt lutar mot att försvararen kommer att lämna för spel i någon av London-klubbarna och magkänslan är att han kommer att spela i Spurs nästa säsong.

Kaká, Real Madrid – Intresserade klubbar: Milan, Brasilien – Chans till flytt: 30%
Motivering:
 Har rapporterats vara på väg till Milan, där hans far och agent ska ha fört samtal med brasilianarens förra klubb Milan. Det senaste handlar om att han kan se sig om och återvända hem till Brasilien också, men med tanke på hans kapacitet och värdet på mittfältaren, är det imnte troligt. Han kan dock mycket väl lämna Real Madrid och visst kan Milan vara en möjlighet, som är kända för att ge spelare en andra chans. Frågan är dock om han får plats i deras trupp?

Rasmus Elm, AZ Alkmaar – Intresserade klubbar: Hamburg, Liverpool, Man United
Chans till flytt: 60%

Motivering: Svensken har blivid beordrad av sina nuvarande klubb att han måste förlänga med klubben – eller leta ny klubb. Det mesta talar för att Rasmus Elm kommer att byta upp sig i sommar och han är ett hett namn på marknaden. Sir Alex ferguson har sagts vara intresserade av svensken, tyska Hamburg blandade sig in i leken nyligen och i Liverpool ses han som ”den nye Gerrard”.

Zlatan Ibrahimovic, Milan – Intresserade klubbar: PSG, Man City, Real Madrid
Chans till flytt: 5%

Motivering:Har precis som vanligt varit ett hett namn på marknaden. Franska PSG har sagt vara seriöst intresserade och förberett bud på svensken. Samtidigt sägs svensken SMS-flörta med José Mourinho i Real Madrid och ryktet om Manchester City vägrar släppa. Men svensken har satt sig ner och när Thiago Silva nu troligtvis blir kvar, lutar det mesta åt att även Zlatan blir det. Han spelar i Milan i höst.

Didier Drogba, Shanghai Shenhua FC – Intresserade klubbar: Barcelona – Chans till flytt: 10%
Motivering:
Har nyligen blivit klar för kinesiska Shanghai Shenhua FC, men nästan direkt efter drog Barcelona-ryktet igång. Det rapporteras finnas en klausul i kontraktet, som gör att anfallaren kan lämna klubben om Barcelona skulle buda. Jag tror dock inte att anfallaren byter klubb igen, utan blir istället kvar i Kina.

Mats Hummels, Dortmund – Intresserade klubbar: Juventus, Man United – Chans till flytt 20%
Motivering:
 En av de vassaste spelarna i EM, om inte den vassaste försvararen. Har ett kontrakt med de tyska mästarna Dortmund och tros stanna kvar, även om flera klubbar nämnts som intresserade. Juventus ska vara seriösa i sitt intresse, men frågan är om de kan betala summan som spelaren kostar. Jag tror mittbacken blir kvar i Dortmund.

Kevin Strootman – PSV Eindhoven till Milan, Man United – Chans till flytt: 20% 
Motivering:
Den unge holländaren är ett hett namn för bland annat italienska Milan och Manchester United från Premier League. det har dock sagts att talangen med stor sannolikhet blir kvar i Holland den kommande säsongen, men de har ändå inte stängt dörren helt för en flytt. Det har dock vart ganska tyst i slutet kring spelaren och han blir troligen kvar i PSV.

Nuri Sahin, Real Madrid  -Intresserade klubbar: Milan, Spurs – Chans till flytt: 60%
Motivering:  
Sägs vara trött på situationen i Real Madrid, efter bristen på speltid och skadeproblemen. Har ryktats vara på väg främst till Milan, men även andra klubbar ses som en möjlighet. Han ska fått tillåtelse att föra samtal med Milan och det är inte helt omöjligt att det sker. Dock är det svårt att se att turken skulle få mer speltid i ett Milan som redan värvat in Riccardo Montolivo och där kaptenen Ambrosini samt Nocerino känns givna. Kan dock komma att lämna för en annan klubb. Tottenham?

Nicklas Bendtner, Arsenal – Intresserade klubbar: Ett antal klubbar – Chans till flytt: 80%
Motivering:
Dansken ska säkerligen lämna Arsenal i sommar. Hans insats i EM var positiv och det sägs att ett flertal klubbar ska vara intresserade av dansken. Han kommer att försvinna från Arsenal, men till vilken klubb är fortsatt mycket oklart. Spanien kanske?

Robin van Persie, Arsenal – Intresserade klubbar: Man City, Milan, Juventus, Real, Barca
Chans till flytt:
10%
Motivering:
Arsenals målkung Robin van Persie har efter en makalös säsong i London-klubben, fått diverse rykten kring sig. Manchester City sägs vara hetast i jakten, och det har sagts att Robin van Persie tröttnat lite på den uteblivna satsningen i Arsenal. Men satsningen ser nu ut att ha kommit i Arsenal och det har vart tyst kvring holländaren, som ser ut att bli kvar. Jag tror att han stannar i Arsenal.

Hulk, Porto – Aktuella klubbar: Chelsea – Chans till flytt: 90%
Motivering: Den brasilianske anfallaren har jagats av Chelsea en längre tid och rapporterades för inte allt för länge sedan vara klar för klubben. Just nu är dock inte någon affär slutförd, men det mesta talar för att Chelsea kommer att förstärka med anfallaren i sommar.

Ezequiel Lavezzi, Napoli-Aktuella klubbar: Paris Saint-Germain – Chans till flytt: 95%
Motivering:
PSG hungrar efter Napolis Lavezzi och det mesta tyder på att affären inom kort kommer att gå igenom. Lavezzi själv har nyligen sagt att han kommer att ta sitt farväl till klubbens supportrar när tiden är inne, och allt tyder på att han blir klar snart för fransmännen.

Edinson Cavani, Napoli – Aktuella klubbar: Juventus – Chans till flytt: 40%
Motivering: Har ett stort rykte kring sig och främst från Juventus som känns som det hetaste alternativet. Juventus erbjuder Giovinco, Matri och 10 miljoner euro för anfallaren, vilket kan bli svårt att motstå för Napoli. Frågan är dock om han själv vill göra den övergången och samtidigt trivs anfallaren väldigt bra i Neapel. Jag tror han blir kvar, även om ryktena fortsätter att florera i sommar.

Thiago Silva, Milan – Aktuella klubbar: Paris Saint-Germain, Barcelona – Chans till flytt: 25%
Motivering:  Var snubblande nära att ansluta till fransmännen nyligen, men affären stoppades i sista stund av Berlusconi. Supportrarnas protester mot affären hjälpte och jag har svårt att se att han kommer att lämna nu. Men PSG är fortsatt intresserade av brasilianaren och vi får se om någonting inträffar i sommar. Det har dock svalnat i slutet kring mittbacken.

Jordi Alba, Valencia – Aktuella klubbar: Barcelona – Chans till flytt: 85%
Motivering: Ett bra mästerskap med Spanien har fått backen att vara av intresse för Barcelona. Spelarens agent sägs vara i förhandlingar med den spanska jätten och mycket talar för att affären kommer att gå igenom. Ingenting kommer dock att hända innan mästerskapet är slut.

Alan Dzagoev, CSKA Moskva – Aktuella klubbar: Arsenal, Chelsea – Chans till flytt: 40%
Motivering:
Den ryske talangen som fick sitt genombrott i EM, där han var bäste ryss i gruppspelet. Många klubbar sägs vara ute efter spelaren och London-klubbarna Arsenal och Chelsea ska vara hetast. Det ska dock bli intressant att se om klubbarna som spenderat en hel del redan, kommer att lägga ut mer pengar i sommar. Dzagoev kan  flytta någon annanstans i sommar, men har inte hettat till på allvar kring det än.

Gylfi Sigurdsson, Hoffenheim – Aktuella klubbar: Liverpool, Spurs, Reading
Chans till flytt: 80%
Motivering:
Efter succén i Swansea trodde alla att han skulle köpas in av klubben. Men när Brendan Rodgers hämtades in av Liverpool istället, tog managern med sig ryktet dit och Liverpool ses som hetaste kandidaten, men Tottenham tätt därefter. Sigurdsson kommer säkert att lämna Hoffenheim i sommar och det mesta säger att det blir en flytt till Liverpool för anfallaren.

Mario Mandzukic, Wolfsburg – Aktuella klubbar: Juventus, Bayern München
Chans till flytt: 95%
Motivering:
En av de hetaste spelarna efter gruppspelet i EM och har sagts vara i siktet hos bland annat Juventus. Men de senaste rapporterna säger att anfallaren kan hamna i Bayern München, som rapporteras av vissa medier ha blivit klar för Bayern München. Vissa medier säger att han presenteras redan imorgon av den tyska jätten, men det återstår att se.

Andriy Yarmolenko, Dynamo Kiev – Aktuella klubbar: Milan, Arsenal – Chans till flytt: 35%
Motivering:
”Den nye Shevchenko” jagas självklart av Milan, som sägs vara mycket angelägna om att knyta ntill sig ukrainaren. Även Arsenal har nämnts i sammanhanget, men ska spelaren flytta så talar det främst om Milano-klubben. En tänkbar och intressant affär definitivt, men frågan är vad Yarmolenko själv vill och kan Milan betala den summan som Kiev-klubben troligtvis kräver för spelaren.

Luka Modric, Tottenham – Aktuella klubbar: Real Madrid, Chelsea – Chans till flytt: 60%
Motivering: Sägs vilja lämna Tottenham och Real Madrid rapporteras vara i förarsätet, även om Chelsea också nämnts som en möjlig destination. Mycket talar för att mittfältaren drar till Spanien och Madrid om han ska lämna Tottenham och visst är det tänkbart att Mourinhos mannar hämtar in kroaten.

Lassana Diarra, Real Madrid – Chans till flytt: 95%
Intresserade klubbar: AC Milan
Motivering:
Har kopplats ihop med en flytt till Milan ett bra tag, men det var tyst ett tag kring den här möjliga affären. I slutet har det dock trappats upp och det senaste är att det finns en överenskommelse med Milan nu. Allt hänger på Lassana Diarra och agenten är helt säker på sin sak. Han kommer att ansluta till Milano-klubben.

Andreas Granqvist, Genoa – Chans till flytt: 25%
Intresserade klubbar: AC Milan, Inter, Napoli
Motivering:
Det har ryktats lite smått om att han skulle kunna lämna för en större klubb, efter det att han stått för en bra säsong med Genoa. Men det hetaste alternativet Milan har värvat försvarare redan och även Inters intresse har svalnat. Man ska dock inte ta allt för vad det är och Genoa är inte direkt kända för att behålla sina spelare särskilt länge. Bra samarbete med Milan.

John Guidetti, Man City – Chans till flytt: 60%
Intresserade klubbar: I Tyskland, Italien, England
Motivering: Allt hänger på hans nervskada, men det mesta talar för att han kommer att lånas ut i sommar. Lazio ska vara i förarsätet och eftersom Yilmaz inte ser ut att bli värvad av den italienska klubben, talar nu allt för ett lån av talangen. Han kommer att lånas ut i sommar och Lazio känns som ett troligt alternativ. Guidetti och Klose – vilket anfallspar!

Falcao, Atletico Madrid – Chans till flytt: 10%
Intresserade klubbar: Chelsea
Motivering:
Har haft ett visst intresse efter sig och främst från Chelsea, men han blir kvar. Chelsea värvar från andra håll och Madrid-klubben har försäkrat sig om att han blir kvar i klubben.

Fernando Llorente, Athletic Bilbao – Chans till flytt: 15%
Intresserade klubbar: Barca, Man City, Spurs, Bayern München
Motivering: Har inte fått spela särskilt mycket i EM, eller rättare sagt ingenting. Har ett intresse kring sig, men det har vart ovanligt kyligt kring spelaren som tros stanna. Mycket kan hända på kort tid och man ska inte räkna bort helt att en affär kan ske.

Thomas Vermaelen, Arsenal – Chans till flytt: 20%
Intresserade klubbar: Barcelona
Motivering:
Barcelona ska vara intresserade av Vermaelen, efteer att deras försök på Thiago Silva har misslyckats. Nu är det dock osäkert om Arsenal verkligen kan tänka sig att släppa mittbacken och jag tror inte att de gör det. Men Barcelona brukar locka till sig spelare skickligt och mycket kan ske. Men just nu – nej.

Kevin Prince Boateng, Milan – Chans till flytt: 15%
Intresserade klubbar: Real Madrid
Motivering:
Har tidigare sagts vara på Real Madrids radar, men jag kan inte tänka mig att Milan släpper sin offensive mittfältare. Fick förra säsongen förstörd av skador och siktar säkert nu på att revanschera sig i Milan. Har dessutom vart knäpptyst om Boateng som troligtvis blir kvar i klubben.

Robinho, Milan – Chans till flytt: 25%
Intresserade klubbar: Santos, Malaga
Motivering:
Har sagts vara på Santos radar och en eventuell bytesaffär med Ganso har rapporterats vara aktuellt. Och nyligen har Malaga kopplats ihop med spelaren, och när Malaga nu ska spela Champions League-fotboll kan det få brasilianaren på nya tankar. Och där bör chansen till en startplats vara större.

Burak Yilmaz, Trabzonspor – Chans till flytt: 90%
Intresserade klubbar: Lazio, Fulham, Spurs, Arsenal, Man United, West Ham
Motivering:
Kommer efter sin fina säsong i den turkiska ligan, att lämna för en större klubb i sommar. Lazio har sagts vara intresserade men har inte råd. Fulham och Spurs ska istället vara de hetaste alternativen, men flera Premier League-klubbar strax där bakom. Vi får se var han landar, men mycket talar för att det blir en klubb i London.

Simon Poulsen, AZ Alkmaar – Chans till flytt: 75%
Intresserade klubbar: Aston Villa, Juventus, Napoli, Lyon, Valencia
Motivering:
Dansken har ett bra mästerskap bakom sig och har dragit till sig intresse från alla håll och kanter i Europa. Aston Vill var ute efter honom redan innan EM och intresset har säkerligen höjts efter hans insats där borta. Juventus ska samtidigt ha kopplats ihop med honom, precis som flertalet andra klubbar. Kan mycket väl komma att byta adress i sommar.

Glöm inte att rekommendera artikeln om ni gillade den!

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *