0

Silly Seasons All Star Team från gruppspelet

Guardiola hyllar Aston Villas Jack Grealish

Gruppspelet är över och många är de fantastiska insatser som vi fått njuta av under de första tolv speldagarna. Sveriges insatser har varit minst sagt blandade med en katastrofal första halvlek mot Ukraina och en fantastisk urladdning mot Frankrike.

Vi har fått njuta av ögonblick av individuell briljans som polske Kubas fantastiska kvittering mot Ryssland, Shirokovs majestätiska inledningsmatch mot Tjeckien och danske Michael Krohn Delis två mål i turneringen. Men vilka har utmärkt sig det där lilla extra?

Vilka är de som imponerat mest på sin position? Här kommer Sillyseasons subjektiva all-star-team efter gruppspelet.

Att ta på sig uppgiften att plocka ut ett all star team innebär alltid att sticka ut hakan och det finns säkert många andra spelare som också kunde varit värda en plats i förstaelvan. Här kommer vårt lag:

Målvakt: Stephan Andersen, Danmark

På en position där många gjort stabila insatser men ingen lyst jättemycket sticker den 30-årige sprattelgubben från Evian Gaillard ut. Med tröjan utanpå byxorna och stora handskar har dansken varit en vital del i det lag som så när tog sig till en sensationell  kvartsfinal.

Högerback: Alvaro Arbeloa, Spanien

Den gamla hjälpgumman som ofta ansetts vara ett komplement till större och mer etablerade stjärnor har fått ett rejält landslagsgenombrott i VM. Har överglänst både en opolerad Ramos och en Pique som inte hittat storformen ännu.

Mittback: Mats Hummels, Tyskland

Har under en längre period varit Tysklands kvalitetsmässigt bäste försvarare, men har fallit lite grann på att han dukat under för pressen i de stora matcherna. Den ackuratess och elegans han visat upp i gruppspelet visar dock på något helt annat och räknat i Hamrénsk shining så är jämförelsen med den gamle stjärnliberon Beckenbauer oundviklig.

Mittback: Holger Badstuber, Tyskland

Mannen med det fräcka namnet och den starka vinnarskallen tar platsen bredvid Hummels. Från att det höjts frågetecken för konstellationen har man istället växt ut til turneringens starkaste lagdelsblock. Blicken han gav lagkamraten Arjen Robben efter att ha armbågat honom blodig var inte att leka med.

Vänsterback: Jordi Alba, Spanien

En vänsterback som passar som hand i handske på det gamla slitna begreppet modern ytterback. Snabb,följsam, offensivt lagd. Kommer att vara vänsterback i Spanien i många år framöver då han inte är mer än 23 år fyllda.

Innermittfältare: Andrea Pirlo, Italien

Än kan den gamle. Nytändningen i Juventus var precis vad Pirlo behöver för att kunna prestera världsklassfotboll igen. Det går inte fort, men oj vad placeringssäker och passningsskicklig. Tassar fram på mitten som om att han hade mockasiner på fötterna.

 

Innermittfältare: Mesut Özil, Tyskland

Den lille magikern har ännu inte nått de riktigt stora höjderna, men har trots allt det visat en hel del prov på tekniska konstnummer. Kommer bara att bli ännu bättre under slutspelet.

Yttermittfältare: Alan Dzagoev, Ryssland

Kanske inte Dzagoevs hundraprocentiga position. Fast i denna elvan får ryssen starta från en yttermittfältsposition för att vandra fritt där han gör nytta. Började EM magiskt, men precis som hela Ryssland så svek han något i den sista matchen och nu får vi inte se mer av den nye Arshavin i detta mästerskap.

Yttermittfältare: Andrés Iniesta, Spanien

Mannen som avgjorde VM-finalen har varit den spelare som drivit på och lossat på offensiva knutar när det spanska spelet bitvis gått i stå. Har en blixtrande acceleration från stillastående och står upp mer än han gjorde tidigare, vilket är ett stort plus.

Släpande anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Sverige

Visst kan det vid första anblicken verka ganska färgat. Men drömmålet mot Frankrike kombinerat med att den svenske lagkaptenen för första gången i ett mästerskap stod upp hela vägen och visade attityd gör att han slår ut alla andra på samma position.

Anfallare: Mario Gomez, Tyskland

Super-Mario visade med önskvärd tydlighet att strikerpositionen till stora delar handlar om att man har ett jobb att göra. Var bitvis fullständigt osynlig mot Portugal och var dessutom sekunder från att bli utbytt mot Klose. Visade också klinisk världsklass i matchen mot Holland och är utan tvekan turneringens vassaste forward så här långt.

Coacher: Jogi Löw/Morten Olsen

Två tränare som i turneringen representerar varsin ytterlighet. Löw leder en storfavorit och Olsen ledde en av turneringens största underdogs. Båda har lyckats briljant med sin uppgift och blir perfekta coacher för detta lag.

Detta är de aktörer som i våra ögon utmärkt sig mest och därför förtjänar en plats i den här elvan, så långt. Vilka spelare som ingår i vår slutgiltiga stjärnelva vet vi den andre juli.

 

 

 

Jon Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *