0

Silly Season träffar Johan Hammar: ”Sen är svenska tjejer på en annan nivå…”

Uppgifter: Harry Kane öppen för flytt till konkurrenterna

Vi har fått tag i den svenske talangen Johan Hammar för en intervju. Johan som spelar i Everton fick chansen att träna med A-laget på försäsongslägret i Österrike.
Han kom till Everton sommaren 2010 från Malmö.

Berätta lite om träningslägret i Österrike, du åkte ju dit med A-truppen. Hur var det att träna med spelare som Distin och Heitinga?
Det var såklart väldigt kul att spela med dem. Man lär sig väldigt mycket, Distin gav mig mycket tips eftersom vi spelade tillsammans i internmatcherna. Annars var lägret över lag tufft, med löpning både med och utan boll. Fast vi hade skitroligt samtidigt, vi åkte bland annat forsränning.

Hur tog A-lagsspelarna emot er yngre? 
De tog emot oss bra, det är klart att de kräver att man presterar bra om man nu ska träna med dem, så det är bara att spela bra och visa vem man är. Men ja, de tog emot oss på ett bra sätt! 

Vilka är dom skönaste spelarna i omkl. rummet? Berätta också vad Osman gjorde mot dig under lägret.
Nu var inte alla med från a-laget p.g.a. EM och andra kval, men av de som var med var det Osman som var lite av en clown haha. Hade hela tiden en räv bakom örat. Han hade sitt rum utåt mot en gångbana på anläggningen och så fort man gick förbi satt han uppe vid fönstret och lurade med en hink vatten haha. Och den fick jag smaka på tyvärr… 

Vad har du för målsättningar med denna säsong? Vad är dina långsiktiga mål?
Denna säsongen vill jag etablera mig ordentligt i reservlaget först och främst. Dyker det upp något intressant lån får jag se över hur läget är men just nu är det reservlaget som gäller, och hela tiden träna varje träning som om det var den sista. Långsiktigt vet jag inte, kanske bli en astronaut. Nej men att spela för Evertons a-lag hade såklart varit stort. 

Skulle det kunna vara intressant att bli utlånad till Allsvenskan nästa säsong?
Vet inte, handlar bl.a. om vad klubben säger och tusen andra faktorer, men det är inget jag säger ett stort nej till personligen. 

Vad är den största skillnaden mellan svensk och engelsk fotboll enligt dig?
Största skillnaden är enkel, tempot och mentaliteten. 

Du hade otur med skador förra säsongen, hur var det? 
Åkte på 2 st meniskskador som höll mig borta i 4+2 månader. Det var ett tungt år men tänkte hela tiden, efter regn kommer solsken och nu känns knät väldigt bra, peppar peppar! 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare för de som inte känner till dig?
En spelare med bra fötter och bra på huvudet som är duktig på att läsa spelet.

Hur är din relation med David Moyes och hur är din uppfattning om honom som ledare?
Kan i alla fall säga att vi har kommit varandra närmare de senaste 2 veckorna och jag har märkt att han är en fantastisk tränare!

Du stack utomlands i en tidig ålder, hur har det utvecklat dig som spelare och person? Var det tufft till en början? Nackdelar/Fördelar?
Som person har jag blivit mer självständig och mognat mycket. Som spelare har jag utvecklat allt. Det var tufft första veckan men mina föräldrar stöttar hela tiden. Jag har underbara vänner, familj och världens bästa jobb. Kan man göra annat än älska livet då? 
Nackdelen är väl att inte ha mina svenska vänner och familjen här, fast man kan inte få allt tyvärr. 
Fördelar att flytta är många fler än nackdelarna, men man måste ha personligheten till det. Man måste se varje person olika. Det passar inte alla, jag såg det som, vad har jag att förlora…

Varför blev det just Everton när du valde att bli ungdomsproffs? Hur gick det till när dom hörde av sig?
Var på provspel efter att dom scoutat på elitpojklägret och märkte direkt att det var en bra klubb! 

Hur bor du? 
Just nu bor jag i en egen lägenhet.

Hur ser en vanlig dag ut för dig under säsongen?
Dagarna är inte samma nu, innan var det 2 pass på planen och 2 i gymmet. Nu ser det olika ut för varje dag. Vanligtvis är det 2 pass, minst ett på planen. 

Vad saknar du mest med Sverige?
Det jag saknar mest med Sverige är min familj och vänner. Sen är svenska tjejer på en annan nivå…


Vi tackar Johan för denna intervjun och önskar honom lycka till under säsongen 12/13!

Martin Falk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *