0

Silly Season rankar säsongens 50 bästa spelare i Premier League

Under 38 omgångar och 380 matcher har vi fått avnjuta underbart spel av många världsstjärnor och profiler i Premier League. Men vilka har då varit Creme de la creme och presterat bäst? Silly Season rankar de 50 bästa, de som på ett eller annat sätt spelat en avgörande roll i ligan i allmänhet och i sitt lag i synnerhet. Häng med när vi tar oss an plats 31-40.

40. Tim Krul, Newcastle

Den unge holländske burväktaren växte ut från att vara ett frågetecken inför säsongen till att bli ett stort utropstecken. Hade stor del i att Newcastle var med och kämpade om CL-biljetter ända in i sista omgången. Har belönats med en plats i den holländska EM-truppen

39. Branislav Ivanovic, Chelsea

Den tidigare komplementspelaren har växt ut till en nyckelspelare i Di Matteos lagbygge. Var en av de stora stöttepelarna i Chelseas väg fram till Champions League-titeln, men fick avstå finalen pga avstängning.

38. Luis Suarez, Liverpool

Det finns lika många åsikter om Suarez som det finns fotbollsfans. Obestridligen en extrem fotbollstalang. Har dock en fäbless för att ramla snyggt och gnälla på domaren. Och är det bara en slump att han hamnar i blåsväder titt som tätt?

37. Danny Welbeck, Manchester United

En av Englands absolute största anfallstalanger som belönats med en plats I Roys EM-expedition till Ukraina. Behöver fila bort lite av den kvarvarande valpigheten, värdera sina lägen och öka målsnittet för att hamna högre nästa år.

36. Gareth Bale, Tottenham

Fjolårets stora stjärnskott i ligan har inte alls haft samma lycka i år. Nu har Bale inte på något sätt varit dålig, men hans ovana att vandra inåt i banan och hjälpa till med speluppbyggnaden har tagit fokus från det som Bale verkligen är bra på, nämligen att löpa med boll i fart. Skicka ut Bale på kanten igen Harry!

35. Phil Jagielka, Everton

Evertons försvarsgeneral har precis som vanligt varit säkerheten själv och styrt sina mannar med järnhand. Missade att ta en plats i Roys EM-trupp och det svider säkert.

34. Theo Walcott, Arsenal

Den eviga talangen har spelat till sig en plats i den engelska EM-truppen i sommar. I Arsenal har han förvisso gjort 8 mål, men han har fortfarande svårt att värdera sistamomentet i spelet, oavsett om det handlar om avslut eller passning/inlägg.

33. Demba Ba, Newcastle

16 mål i ett succélag och man tycker att Ba borde raka åt sig en högre plats på listan. Men man ska då ta med i beräkningen att han gjorde 15 av dessa på höstsäsongen. En större jämnhet i målproduktionen från Ba är nog något Alan Pardew önskar sig när man nu går till sommarvila.

32. Steven Gerrard, Liverpool

Captain Fantastic kommer från ännu en skadebetonad säsong och många tycker nog att han inte har så här högt upp på denna listan att göra. En frisk Gerrard har dock burit ett desillusionerat Liverpool på sina axlar och man blir inte kapten i det engelska EM-laget bara sådär.

31. Fabricio Coloccini, Newcastle

30-årig argentinare som genomgått en metamorfosartad förvandling sedan han gjorde sina första förvirrade framträdanden 2008. Är idag den store pådrivaren med ”Braveheartinställning” till sitt spel. Skulle behöva vara ännu mer bekväm med bollen för att nå högre här.

 

Jon A Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *