0

Silly Season rankar årets 50 bästa spelare i PremierLeague

Nu närmar vi oss grädden på moset. Silly Season har tagit på sig uppgiften att ranka den 50 bästa spelarna i Premier League. I den här artikeln så är det platserna 11-20 som utses.

20. Leighton Baines, Everton

En ny bra säsong av Baines som med sin offensivlusta och vassa vänsterfot är en av de stora anledningarna att Everton för ovanlighetens skull blev bäst i stan. Har fått en del speltid i landslaget men lär få vänta på att Cole lägger skorna på hyllan innan han kan bli ordinarie. Frågan är om han hinner.

19. Ramires, Chelsea

Har tuffat till sig och fått sitt riktiga genombrott i den engelska fotbollen. Har en snabbhet som få i ligan kan matcha och har en kondition och arbetsvilja som är remarkabel. Hans mål mot Barcelona i CL-semifinalen var fotbollsgodis när det är som bäst.

18. Tomas Rosicky, Arsenal

Utdömd, hånad och förlöjligad. Dömd till att sluta sina fotbollsdagar på nån fotbollskyrkogård i Östeuropa. Då vänder den gamle trotjänaren på slanten och gör sin bästa säsong på år och dag. Var för Van Persie vad Ljungberg en gång var för Henry och Bergkamp. En energisk speedkula som dessutom har ett bättre spelsinne än vad svensken hade.

17. Grant Holt, Norwich

Hört begreppet centertank nån gång? Läst den gamla fotbollsserien Super-Mac? Då vet du precis vad du får när du har Grant Holt i laget. Sköt,snubblade och bufflade in 15 kassar, och årets sensationslag Norwich kan i och med detta njuta av PL-fotboll på Carrow Road även 2013. Vissa experter( läs Erik Niva) trodde på Holt i Englands EM-trupp. Så långt räckte emellertid inte lyckan. Jag tror inte Holt bryr sig nämnvärt.

16. Didier Drogba, Chelsea

Visst gör han inte lika mycket mål som förr och spelar inte lika mycket matcher som förr. Men när den ivorianske elefanten har sin dag, då är han fortfarande en av världens absolut bästa forwards. Har förmågan att sysselsätta och trycka ner en backlinje på ett sätt som känns allt annat än muntert för de som ska försöka ta hand om honom. Gjorde bara 5 mål i ligan, men en man som avgör en Champions Leaguefinal ska definitivt befinna sig på övre halvan av denna lista.

15. Kyle Walker, Tottenham

Årets ytterbacksfynd i engelsk fotboll som med sin snabbhet inte bara gav Tottenham ytterligare en dimension i sitt anfallsspel. Han rusade dessutom förbi både Glen Johnson och Micah Richards i högerbackskön till landslaget. En tåskada i säsongens elfte timme blev dock Johnsons lycka då han nu ser ut att få ta den högerbacksplats som såg vikt ut för Walker. Men det kommer fler turneringar och Walker är bara 22 år gammal.

14. Clint Dempsey, Fulham

Fulham vet man alltid vad man får med. Ett solitt grundspel efter sina förutsättningar och ett disciplinerat försvarsspel. För att år efter år klara nytt kontriakt krävs dock anfallsstyrka också. Den senaste säsongen har den klarast lysande stjärnan på den fronten hetat Clint Dempsey. Gjorde en tredjedel av klubbens mål och hade Dempsey bara haft något bättre fysik så hade han spelat i någon av de riktiga toppklubbarna.

13. Luka Modric, Tottenham

En surmulen Luka Modric inledde säsongen efter att han ansåg sig ha blivit lurad på en övergång till Chelsea. Det visade sig snart att Tottenham var det starkare laget av de båda och Modrics butterhet byttes ut mot ett leende. Bildade ett framgångsrikt partnerskap med den mer defensivt inriktade Scott Parker. Poängproduktionen( 4 mål och 4 assist) lämnar kanske lite i övrigt att önska om en offensivt inriktad mittfältare, som kroaten är, ska hamna ännu högre upp.

12. Ashley Young, Manchester United

Ashley Young är utan tvekan en av de vassaste yttrarna på de engelska öarna och det finns mycket som talar för att han kommer att vara förstaval i Englands landslag under kommande EM. Hans patenterade inbrytning från vänster med en skruvad insida i bortre gaveln är något som Mikael Lustig(?) och Andreas Isaksson får se upp med. Young är något ojämn och frågan är om den typ av rotationssystem som finns i United passar honom optimalt. Hans fäbless för att ramla snyggt gör också att han i slutgallringen ramlade av topp tio.

11. Papiss Cissé, Newcastle

Hade den senegalesiske strikern Papiss Cissé spelat hela säsongen hade han utan tvekan hamnat på topp fem i denna sammanställning. Nu får han nöja sig med att bära epitetet årets värvning då hans 13 mål på 13 starter bara kan sammanfattas med ordet värdsklass. Tog över målskyttet när krutet i Demba Bas bössa surnade. Tänk om Pardew får igång båda till hösten!

 

Jon Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *