0

Sevilla inledde försäsongen med seger

Uppgifter: Real Sociedad vill förbättra kontraktet för Alexander Isak

Sedvanligt inledde Sevilla FC sin försäsong med att spela mot division 3 laget UD Roteña, och det bjöds upp till riktig karnevalstämning i ett soligt Rota. Tränare Michel valde för första gången att testa formationen 4-3-3, med 3 centralt baserade mittfältare, 2 offensiva på varsin kant och med en striker längst fram. Samtliga nyförvärv fick chansen att visa upp sig, och dessutom fick cantera-spelarna Alex Rubio, Jozabed och Joaquin debutera i A-laget.

Matchen fördes, inte helt oväntat, till stor del av bortalaget Sevilla, men en för dagen skicklig Roteña målvakt lyckades hålla nere siffrorna ordentligt. Matchens första mål gjordes av nyförvärvet Maduro, detta efter att Javi Hervas med ett fint inlägg hittat Maduros panna. Sevilla pressade på för fler mål i den första halvleken, men 1-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken bytte Michel ut så gott som hela laget och det gav resultat. Sevilla Atletico spelaren Alex Rubio visade framfötterna och stod för 2 snabba mål i inledningen av halvleken, varav ett av målen var på straff. Den chilenska supertalangen, Rabello, var även snabb att visa framfötterna, och manövrerade enkelt ut Roteñas försvar med kvicka fötter och bländande teknik. Just Rabello stod för 4-0 målet efter en fin frispark från nära håll. Sevilla fick även in 5-0 och 6-0 innan slutsignalen ljöd, detta efter mål av Trochowski och Manu del Moral

Startelvan 1:a halvleken:

Palop (Julian): Coke, Spahic, Escudé, Luna: Maduro (Guarente), Medel: Hervas, Joaquin, Reyes: Baba

Startelva 2:a halvleken:

Julian (D.Lopez): Cala, Fazio, Bernardo, Navarro: Trochowski, Guarente (Jozabed), Romaric: Romaric, Rabello, A.Rubio: Manu del Moral