0

Schweiz gjorde fem mål på EM-favoriten

Tyskland bär tillsammans med Spanien ett favoritskap inför sommarens EM. Förbundskapten Joachim Lööw fick dock mycket att tänka på under lördagen då man inte bara förlorade mot Schweiz, utan dessutom släppte in hela fem mål. Det finns en del för den gode Lööw att jobba med inför EM-premiären mot Portugal.

I dagens landskamp ställdes Tyskland mot lillebröderna i söder, Schweiz. Schweiz har inte besegrat Tyskland sedan 1956, och nu när Tyskland har Europas kanske mest spännande landslag och dessutom är en av huvudfavoriterna inför EM så kunde det väl bara gå på ett sätt. Eller?

Eren Derdiyok var firad stjärna i Bayer Leverkusen innan han efter säsongen som gick valde att skriva på för Hoffenheim. Oavsett klubbytet så satte Derdiyok ett avtryck i tysk landslagsfotboll som kommer att vara länge. Den målfarlige schweizaren blev med sitt hattrick den enskilt största anledningen att Schweiz kunde ta sin första seger på 56 år mot Schweiz. Han gjorde tidigt två mål och efter halvtidsvilan kunde han utöka den av Mats Hummels reducerade ledningen till 3-1.

Schweiz fortsatte att mala på och slutsiffrorna skrevs till 5-3. Man ska veta att Lööw saknade spelarna från Bayern München, men kunde trots detta mönstra en stark startelva och dagens resultat får nog den gode Lööw att tänka ett par varv kring hur defensivens ska tätas inför EM.

Tyskarnas startelva såg ut så här: ter Stegen-Mertesacker,Hummels,Höwedes,Schmelzer-Özil,Khedira,Schürrle,Götze-Podolski,Klose

Tyskland spelar sin första match i EM  mot Portugal den 9/6.

Jon Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *