0

”Santiago Bernabeu” eller ”Fly Emirates Bernabeu”?

Real Madrid funderar på att ändra namn på sin klassiska arena Estadio Santiago Bernabeu  som är uppkallade efter den tidigare anfallaren och presidenten i laget.

 Det ska vara den nya sponsorn Fly Emirates som är intresserade av att pryda både lagets tröjor och deras arena. Avtalet med tröjorna är redan ”klappat och klart”(börjar gälla 2013) men nu ska det arabiska företaget ha erbjudit Real Madrid runt femtiotre miljoner euro(runt 450 miljoner kr) för att även ha sitt namn på arenan.

Real Madrid ska ha sagt att det inte är aktuellt att ta bort legendarens namn helt från arenan men att man överväger att låta hans efternamn ”Bernabeu” företrädas av ”Fly Emirates” då det skulle öka tillgångarna för storlaget rejält. Om Real skulle besluta sig för att tacka ja till förslaget så kommer det arabiska företaget att ha sitt namn på två gigantiska arenor i Europa då man redan pryder Arsenals hemmaarena som heter ”Emirates Stadium”.

Arenan Santiago Bernabeu öppnade redan 1947 och efter flera renoveringar av arenan rymmer den nu plats för lite mer än 85.000 personer och fick år 2003 titeln ”världens vackraste arena”

Adam Kylberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *