0

Så är läget i ditt lag: Chelsea FC

Klara nyförvärv
Eden Hazard, Lille – oklar summa (ryktas runt 250-320 miljoner kr)
Marko Marin, Werder Bremen – 120 miljoner kr 

Klara spelarförluster
José Bosingwa, klubb ej klar – bosman
Salomon Kalou, klubb ej klar – bosman
Didier Drogba, Shanghai Shenhua FC – bosman

Ryktas in

Hulk, Porto – trolighetsvärde: 4/5
Om inte Portos president hade kommit med dementerade uppgifter om ett konkret bud så hade trolighetsvärdet varit på 5/5. Vi alla sitter och väntar på att Hulk ska presenteras som Chelseaspelare och det finns en väldigt hög risk att det blir så också. ”Det finns inga bud än.” ”Detta är sanningen fastän tidningen säger annat om Chelsea och PSG. Det är bara rykten. Om man tror på det de säger så har ju Hulk redan lämnat klubben.” Trots presidentens uttalanden så lär Hulk spela i kungsblått nästa säsong.

Kerim Frei, Fulham – trolighetsvärde: 2/5
Ett löst rykte som blommade ut under måndagsförmiddagen. Spelaren vill lämna och Fulham behöver pengar. Det rapporteras Chelseaintresse från medias håll, men hur trovärdigt det egentligen är, är omöjligt att avgöra. Chelsea har trots allt värvat två kantspelare av yppersta klass.

Maroune Fellaini, Everton – trolighetsvärde: 2/5
Ett rykte som började få bukt för ett bra tag sen. Trolighetsvärdet var mycket högre för 2-3 veckor sedan. Nu har det dock sänkts då det har varit tyst angående spelaren i en längre tid. Men Chelsea har letat efter lite innermittfältare då man befarar att Lampard inte orkar en hel säsong.

Stevan Jovetic, Fiorentina – trolighetsvärde 1/5
Fiorentinas Romano utbrast bestämt att man skulle behålla Jovetic trots Chelseas beryktade jättebud. Vi lär inte få se Jovetic i Chelseatröjan nästa säsong.

Salomon Rondon, Malagá – trolighetsvärde: 2/5
Chelsea, Liverpool och Tottenham är ute efter Malaga anfallaren Salomon Rondon, menar hans agent Pablo Martinez. Den 22-åriga Rondon som gjorde 11 mål i fjol för Malaga ska kosta ungefär 20 miljoner pund. Rondon lär inte vilja byta klubb då hans Malagá spelar Champions League nästa säsong. 

Victor Moses, Wigan – trolighetsvärde: 2/5
Chelsea är intresserade av Wigan stjärnan Victor Moses, och redan förra veckan erbjöd Blues 4 miljoner pund för den 21-åriga spelaren, men det budet verkar inte vara något för Wigan. Wigan ägaren, Dave Whelan, anser att de absolut inte kan sälja Moses så billigt, utan vill ha mer pengar om spelaren ska lämna Wigan nu i sommmar.

Ryktas ut

Daniel Sturridge, Liverpool och Newcastle – trolighetsvärde: 3/5
Danny var väldigt nöjd och belåten första halvan av säsongen då han dessutom var strålande och öste in mål och assist från sin kantposition. Nu är han inte lika nöjd. Sedan Di Matteo tog över vid rodret så har Sturridge ständigt förpassats till bänken och det stora egot ”Studge” lär inte acceptera en plats på bänken den kommande säsongen. Situationen ser alltmer anspänd ut då Chelsea har värvat två kantspelare också.

Fernando Torres, Juventus – trolighetsvärde: 1/5
Fernando Torres agent meddelade att Juventus var intresserade av att värva anfallaren. Dock så lär inte ”Nando” lämna nu när Drogba dessutom har lämnat så kan Torres garanteras speltid. 

David Luiz, Barcelona – trolighetsvärde: 1/5
David Luiz namn uppkom på Barcelonas stora önskelista gällande försvarsspelare. Dock så trivs Luiz förträffligt bra i klubben just nu och spelar dessutom för Champions League-mästarna. Speltiden ser bra ut och Luiz gillar sina lagkamrater. Han lär inte byta klubb den här sommaren.

 

Tänkbar startelva med nuvarande material:

                        Cech
Ivanovic – Cahill/Luiz – Terry – Cole

            Mikel – Lampard

        Marin – Mata – Hazrd

                  Torres

Glöm inte att klicka på ”rekommendera” om du gillade artikeln.

 

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *