0

Så är läget i ditt lag: Atlético de Madrid

Officiellt- Ben Arfa klar för Valladolid

Klara in
Cristian Rodríguez, FC Porto
Cata Díaz, Getafe
Emre Belözoglu, Fenerbache

Klara ut
Luis Perea, Cruz Azul
Antonio López, Mallorca
Rubén Pérez, utlånad till Real Betis
Álvaro Domínguez, Mönchengladbach 

Rykten in
Beñat Etxebarria, Real Betis – trovärdighet: 25%
På vårkanten slog Beñat igenom på allvar och stod för många fina prestationer. Belönades med en plats i landslaget och gjorde en mycket fin insats i sin landslagsdebut. Atlético Madrid sägs vara efter Beñat, men har stor konkurrens från en handfull andra klubbar.

Thibaut Courtois, Chelsea – trovärdighet: 95%
Belgaren lånades in från Chelsea inför den nyligen avslutade säsongen. Under säsongen stod ynglingen för oerhört vassa matcher och var en av ligans allra bästa målvakter. Ryktas i dagarna bli klar för ännu en säsong i klubben.

Alberto Botía, Sporting Gijón – trovärdighet: 70%
I och med att Sporting åkte ur La Liga och spelar i andradivisionen den kommande säsongen lär Botía med allra största sannolikhet lämna klubben. Atlético Madrid har visat starkt intresse sedan mittbacken Álvaro Domínguez jagas av flera storklubbar.

Seydou Keita, FC Barcelona – trovärdighet: 30%
Atlético har länge visat intresse för maliern, men ingen övergång har hittills genomförts. Rykten säger att Barcelona kräver hela 15 miljoner euro för Keita, vilket Atlético inte vill betala för 32-åringen.

José Manuel Jurado, Schalke 04 – trovärdighet: 40%
Schalke har bekräftat att Jurado vill återvända till Atlético Madrid igen. Enda problemet verkar vara att Schalke kräver åtta miljoner euro för spanjoren, vilket Atlético inte har råd med.

Diego, Wolfsburg – trovärdighet: 60%
Spelade under säsongen i Atlético på lån, och gjorde det riktigt bra dessutom. Återvänder till Wolfsburg 2 juli för att börja försäsongen med Wolfsburg. Atlético sägs fortfarande vilja köpa loss brassen från tyskarna och summan sägs ligga strax över tio miljoner euro.

Giovanni dos Santos, Tottenham – trovärdighet: 40%
Uppges vilja lämna engelska Tottenham och flytta till Spanien. Spelarens agent har bekräftat att just Atlético ryktas vilja värva honom. I övrigt skall även Sevilla och Valencia ha ögonen på mexikanaren.Agenten tillade även att spelaren inte vill flytta till ryska klubbar, som också visat intresse. 
 

Rykten ut
Radamel Falcao (Chelsea, Barcelona, PSG, Man City) – trovärdighet: 10%
Intresset för Radamel Falcao är oerhört stort, efter hans succésäsong i Atlético Madrid, men representanter för klubben gick ut och bekräftade att Falcao stannar i Atlético Madrid. Även Falcao hintar om att stanna i klubben kan händelserna ta drastiska vändningar. 

Diego Godín (Chelsea, Man City, Napoli) – trovärdighet: 20%
Flera storklubbar sägs ha bjudit på Godín. Man City verkar vara beredda att bjuda 15 miljoner euro för uruguayanen, medan Napoli och Chelsea sägs vilja ge 10 miljoner. I och med värvningen av Cata Díaz tog ryktena fart på allvar.

Adrián López (Barcelona, Arsenal) – trovärdighet: 15%
Atlético Madrid gör allt för att behålla succévärvningen och förhandlar just nu om ett nytt kontrakt, som skall sträcka sig till 2015. Barcelona sägs ha visat starkast intresse och skall ha varit beredda att betala 18 miljoner euro för anfallarens underskrift. Även Arsene Wenger skall vara intresserad, men summorna han vill erbjuda skall inte vara lika stora som de Barcelona erbjudit.

Tänkbar startelva med nuvarande material:                                                                 
Courtois
Juanfran, Miranda, Godín, Filipe
Tiago, Gabi
Koke, Adrián, Salvio
Falcao

Glöm inte att klicka på ”rekommendera” om du gillade artikeln.

Johannes Johnsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *