0

Ruud van Nistelrooy lägger skorna på hyllan

Den före detta Manchester United och Real Madrid legendaren Ruud van Nistelrooy har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter en nittonårig karriär fylld med olika äventyr ute i Europa.

Den holländska strikern meddelade under sin presskonferens under måndagen att han nu bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. 35-åringen spelade den gångna säsongen med det storsatsande Shejk-laget Malaga. Men nu när kontraktet med klubben gick ut bestämde han sig för att lägga av. 

– Tiden har kommit för att lägga av med fotbollen, säger han.

– I går spelade jag den sista matchen i min karriär. Tiden har kommit för att lägga skorna på hyllan. Jag har nått min fysiska gräns och kan inte spela på den högsta nivån, säger van Nistelrooy enligt goal.com.

Van Nistelrooy slog igenom i den holländska klubben PSV Eindhoven innan han flyttade till Manchester United där han nätade 150 mål 219 matcher och vann två skytteligatitlar samt två Premier League titlar. Efter en påstådd dispyt med Ferguson och Cristiano Ronaldo  bytte holländaren adress till den spanska huvudstaden och skrev på för Real Madrid. 

I sin första säsong med Los Blancos år 2006-2007 vann han både skytteligan och La Liga titeln. Holländaren blev genast populär bland fansen på Bernabéu och fick smeknamnet ”Van Goal”. Han hann även med en till La Liga titel innan han flyttade till tyska Hamburg och sedan Malaga. 

Van Nistelrooy var även framgångsrik i de holländska landslaget där han lyckades snitta mer än 0.5 mål per match då han satte 35 fullträffar på 70 landskamper. 

– Jag är stolt över att ha vunnit kollektiva och individuella titlar. Men min största tillfredställelse var att kunna jobba dag efter dag, år efter år. Jag vill tacka alla klubbar jag har spelat i för deras stöd, plus mina vänner och min familj som har stöttat mig under dessa år. Jag vill också tacka fansen i alla mina klubbar. De har varit fantastiska, säger van Nistelrooy.

Ibrahim Amin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *