0

Ronaldo hyllar mental styrka – och känner ingen press

Överraskningen: Real Madrid kan tappa Zidane efter säsongen

Cristiano Ronaldo står givetvis i centrum när hans Portugal under onsdagen möter Spanien i EM-semfinalen på Donbass Arena i Donetsk. Ronaldo, som har fem lagkamrater från Real Madrid i den spanska truppen, hyllar Portugals mentala styrka och menar att det kan vara en avgörande faktor i lagets semifinal mot de iberiska grannarna, tillika regerande europa- samt världsmästare.

Ronaldo har spelat en stor roll i A Selecção’s framfart i turneringen. I den avgörande gruppspelsmatchen mot Holland blev han tvåmålsskytt och skickade därmed Portugal vidare till kvartsfinal. En kvartsfinal där han själv nickade in matchens enda mål med elva minuter kvar av ordinarie tid mot Tjeckien. 

– Vi förlorade vår första match och har vunnit alla efter det. Jag tycker att det visar den fantastiska mentala kapaciteten i den här truppen, och det överraskade mig inte eftersom jag visste att målen skulle komma. Bento (Paulo, förbundskapten) gör ett jättebra jobb, inte bara nu utan också i kvalet. Jag tycker att han har gjort ett fenomenalt jobb, säger Ronaldo till UEFA:s officiella hemsida.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *