0

Rafael nära nytt kontrakt – Fabío lånas ut

Uppgifter: Real Madrid i samtal om Christian Eriksen

Rafaels agent Cassiano Pereira fastslår att hans 21-åriga klient förväntas skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United under den närmaste tiden. Detta samtidigt som tvillingbrodern Fabío är redo att lånas ut till Queens Park Rangers.

Den brasilianske landslagsbacken Rafael har gjort 90 framträdanden för United sedan han anlände till klubben i juli 2008, men har också  haft en del skadebekymmer. 21-åringen är en viktig del av Sir Alex Fergusons framtidsplaner och därför ryktas det om en kontraktsförlängning till 2016 för att hålla kvar honom i klubben.

– Rafael är väldigt nöjd med att få stanna i Manchester United, som är en av jättarna i världsfotbollen och alltid spelar i Europas största turneringar. United är klubben som öppnade dörren till Europa för honom. Han är älskad, respekterad och har prestige i klubben. Vi är alla väldigt glada med att han förnyar sitt kontrakt, säger agenten Pereira till Estadao ESPN.

Tvillingbrodern Fabío har gjort 53 framträdanden för United, men har också blivit utkonkurrerad av lagkaptenen Patrice Evra under större delen av sin tid i klubben. Nu kommer han lånas ut till QPR för att ges mer A-lagserfarenhet.

– Fabío är en lovande spelare och behöver spela. På grund av det har Sir Alex Ferguson föreslagit att han blir utlånad för att få mer erfarenhet. Han är en eftersökt spelare eftersom han fortfarande är ung, och vi tycker att flytten till QPR var det bästa beslutet att ta.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.