0

Portugal vidare till semifinal efter 1-0 mot Tjeckien

Det var dags för Tjeckien – Portugal. Något utav de två lagen skulle ta sig först till semifinal i EM 2012.

Portugal var klara favoriter inför matchen, men laget spelade ingen vidare fotboll första 20 minuter och, konstigt nog, var Tjeckien det bättre laget inledningsvis. Men ju längre matchen led desto bättre blev Portugal och chanser vaskades fram. Och givetvis skulle det handla mycket om Cristiano Ronaldo. Först en cykelspark som smet utanför stolpen. Sedan ännu vassare chans, i slutet av första halvlek. Ronaldo tog emot bollen, vände om på ett magiskt sätt, tog med sig bollen och avlossade skottet – som gick i stolpen.

Om man ska summera halvleken var Tjeckien en aning bättre första 20, men efter det var Portugal klart bättre.

I andra halvlek fortsatte Portugal precis som man avslutade första halvlek. Man satsade framåt, medan Tjeckien avvaktade och fokuserade enbart på defensiven. Portugal lyckades luckra upp försvaret flera gånger om och det blev gott med chanser. Hugo Almeida, Nani och Ronaldo var närmast mål, men laget var väldigt ineffektivt.

Sedan kom målet. Till slut. Av Cristiano Ronaldo(vem annars?) som nickade in bollen på ett fint sätt efter ett bra inlägg av Moutinho. Tjeckien försökte efter målet, men Portugal försvarade sig på ett ypperligt sätt och gav inte Tjeckien några heta målchanser.

Portugal är alltså vidare till semifinal – och det är, inte alls oväntat, Cristiano Ronaldo som tagit de ända vägen dit. 

Edin Ibric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *