0

Portugal tog tre viktiga poäng

Uppgifter: Juventus vill värva De Gea - gratis

Portugal behövde vinna mot Danmark för att ha en mycket god chans till att gå vidare från ”dödens grupp”. Och det började bra. Efter 25 spelade minuter nickade mittbacken Pepe in 0-1. Bara tio minuter senare målades det igen. Nani med ett inspel till Postiga som sätter bollen i krysset på ett mycket fint sätt.

Danmark ville dock inte ge sig och det skulle komma en reducering. Några minuter efter Postigas mål klev Bendtner fram och reducerade.

Det stod alltså 1-2 i halvtid.

Det var Danmark som startade andra halvlek på bästa sätt då de hade väldigt mycket av bollen, medan Portugal var passiva och fokuserade mest på defensiven. Danmark lyckades inte skapa några större farligheter under en lång tid, istället fick Portugal gyllene lägen att utöka sin ledning, två gånger om. Cristiano Ronaldo fick två ”klara” lägen, men sumpade båda två.

Cristiano Ronaldo var på väg att bli en syndabock när Bendtner återigen klev fram och satte dit 2-2. Efter Danmarks kvittering gick Portugal framåt rejält för att åter ta ledningen och efter några halvchanser så kom det vinnande målet. Inhopparen Varela tryckte in 2-3 på ett snyggt sätt och räddade Ronaldo och Portugal från fiasko.

Portugal tog tre oerhört viktiga poäng som håller Portugal kvar i EM. Danmark kammade noll poäng, men är fortsatt med i EM efter segern mot Holland för några dagar sedan.