0

Peter Larsson aktuell för Allsvenska klubbar på nytt

Förra säsongen var Peter Larsson utlånad till Helsingborg från april till augusti eftersom han fick sparsamt med speltid i FC Köpenhamn och inte lyckats övertyga tränaren där. På hans lån spelade han 21 matcher och gjorde fyra mål vilket resulterade att han blev hyllad som en av Allsvenskans bästa mittbackar och FCK tvivlade inte på att de ville ha tillbaka Peter Larsson efter hans succé i HIF där han dessutom fick ett SM-guld på köpet.

– Det har inte riktigt fungerat som jag har velat sedan jag kom till FCK. Sen fick jag chansen i Helsingborg ett halvår där jag kunde visa för mig själv och alla andra att jag håller en väldigt hög nivå. De stämde väldigt bra där, säger Peter Larsson till FotbollDirekt.se.

I transferfönstret i januari i år visade Helsingborg, Norrköping, Malmö och Göteborg sitt intresse för att köpa mittbacken, men det blev ingen övergång då. Han har kontrakt med FCK till juni 2013 och kan avslöja att det finns ett stort intresse från allsvenska klubbar. 

– Jag vet att det finns några allsvenska klubbar som har visat intresse nu i sommar, säger Larsson. 

Han har inga problem med en övergång till Allsvenskan, han ser det bara som en möjlighet för honom.

– Sportsligt och ekonomiskt är det förstås på en annan nivå än Köpenhamn, det gäller alla andra lag i Skandinavien. Men att gå tillbaka till allsvenskan tycker jag inte är att ta ett steg neråt. Ska jag byta klubb så är det till något jag brinner för och inte bara ”för att”. Jag är bara 28 år och har många år kvar på hög nivå.

Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *