0

Pandev: ”Jag tror på det här projektet”

Anfallaren som tillbringade den förra säsongen på lån hos Napoli och som nyligen flyttade permanent från Inter, stigeri rangordningen i Napoli efter försäljningen av Ezequiel Lavezzi till PSG. Goran Pandev njuter dock av livet i Neapel och sin nya status i Napoli och gläds åt de taktiska förändringarna som väntas i klubben.

”Jag tror på det här projektet, då det finns en stor framtid här och fans som tror på oss. Tränaren respekterar mig också, så jag är lycklig,” säger Goran Pandev på dagens presskonferans.

”Är jag ersättaren för Lavezzi? Pocho och jag är två olika spelare. Han gjorde väldigt bra ifrån sig här och bestäme sig sedan för att lämna, och är jag glad för hans skull. Jag har mina egna egenskaper och hoppas på att få visa dem genom att spela för laget.”

”För nu har tränaren valt 3-5-1-1-systemet och jag har redan spelat i den rollen, bakom Tommaso Rocchi under min tid i Lazio med Delio Rossi. Jag hoppas på att nå tvåiffrigt målmässigt, men laget är alltid min första prioritet.”

Medan Cavani nu är borta och spelar med Uruguay i London-OS, har U21-stjärnan Lorenzo Insigne tagit över rollen som Napoli stjärnanfallare. Goran Pandev lägger vikt i att man måste dra ner på pressen på spelaren, som ska få tid att väx in i rollen. 

”Insigne är en spelare av hög kvalitet, men vi måste ge honom tid att växa och koppla av. Vi får inte lägga för mycket press på honom.”

”Edu Vargas arbetar hårt för att förstå de rörelser som tränare ber honom om. Hamsik har varit här en längre tid, och förnyade nyligen sitt kontrakt och han trivs i Napoli.”

”Vi kommer att försöka förbättra vår position i tabellen. Vi får inte börja tänka att vinna Scudetto till varje pris, då vi inte är en av förhandsfavoriterna. Enligt min uppfattning är Juventus i ”pole position”, följt av Milan och Inter.”

Napoli besegrade igår Bayern München med 3-2 i en vänskapsmatch och fortsätter att förbereda sig inför den italienska Supercupen, som spelas i Peking i augusti.

”Nu måste vi fokusera på att bli redo till den italienska Supercupen mot Bianconeri(Juventus). Allt kan hända i den matchen. ”

 

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *