0

Optimistisk Prandelli inför träningsmatchen

Christian Eriksen öppnar för flytt i sommar

Det har vart ett hämmat italienskt landslag, som störts ordentligt av händelserna på hemmaplan. Skandaler och jordbävningen, som fick matchen mot Luxemburg inställd, har förstört en del av uppladdningen. Men det är en optimistisk förbundskapten Cesare Prandelli som säger att fokus kommer att ligga på det taktiska imorgon mot Ryssland, i deras enda träningsmatch innan mästerskapen.

”Jag är inte orolig över att matchen mot Luxemburg avbröts eftersom truppen arbetar hårt och med en bra intensitet. Säg att v behövde två matcher, och inte bara en, för att ta en titt på de taktiska lösningar som vi funderar på. Vi ska nu försöka med två olika system i morgon. Det första kommer att vara med bara två anfallare och fyra mittfältare. Den andra kommer att vara med en treudd längst fram – med två breddande framåt och en lite mer centralt framåt. Den senare kommer att vara Antonio Di Natale och Antonio Cassano eller Sebastian Giovinco…”

Annars har det italienska landslaget fått klara sig utan det tilltänkta anfallsparet med Cassano och Rossi, där den senare är borta på grund av en skada. Det finns dock ett lugn angående situationen framåt hos förbundskaptenen, som tror att Balotelli och Cassano kommer att klara av samarbetet bra ihop.

”Jag är inte orolig, och jag tror att de kan göra bra ifrån sig tillsammans.”

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *