0

Officiellt: Seedorf lämnar Milan

Efter en knackig säsong för Clarence Seedorf, har det spekulerats länge om att mittfältaren kommer att lämna klubben. På dagens presskonferans kom sen bekräftelsen att han kommer att lämna Milan i sommar, när han tillsammans med Milans vice president Adriano Galliani.

Jag lämnar efter 10 underbara år i klubben. Jag kom hit i ett känsligt ögonblick av min karriär, efter att ha tänkt efter länge och väl, och nu ska jag göra detsamma. Jag måste överväga många aspekter. Jag söker ett projekt som övertygar mig.”

”Jag är mycket glad över hur min resa med Milan blev. Det var intensiva år, årstiderna bara flög förbi, såsom sker med alla vackra saker i livet. Jag vill tacka klubbens president och Adriano Galliani, all personal och samtliga på Milanello. När det gäller fansen skulle jag vilja ha möjlighet att tacka dem på ett värdigt sätt när det rätta tillfället kommer.”

”Jag har tillbringat mer tid de senaste 10 åren med Milan än med min familj. Nu kan jag fortsätta min karriär på annat håll, genom att välja mellan ett stort konkurrenskraftigt sortiment av alternativ. Men det kommer inte att bli lätt, jag vill göra ett rätt val.”

Clarence Seedorf har under sin tid med Milano-klubben vunnit Scudetton två gånger, den italienska supercupen två gånger, Champions League två gånger, Coppa Italia, UEFA Super Cup två gånger samt VM för klubblag. Seedorf är samtidigt den ende fotbollsspelaren som lycvkats med bedriften att ta hem Champions League med tre olika klubbar. Det blev totalt 300 framträdanden i Milan-tröjan.

 

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *