0

OFFICIELLT: Nesta klar för Montreal Impact

Den förre Milan-försvararen Alessandro Nesta, 36, spelade tjugo säsonger i den italienska högstaligan. Han vann bland VM-guld med Italien 2006, spelade 417 matcher i Serie A, 101 i Champions League, 17 i andra Europa-turneringar och 17 matcher i Coppa Italia.

Han spelade i Lazio 1993-2002 och sedan dess har han burit Milans rödsvarta tröja. Fyra gånger har han blivit uttagen till UEFA:s världslag och lika många gånger har han blivit utsedd till bäste försvarare i Serie A.

Nu har 36-åringen med 78 landskamper på listan skrivit på för amerikanska Montreal Impact. I en del av klubbens och MLS (ligans) policy är detaljerna i dealen inte avslöjade. Men Montreal har bekräftat affären på sin officiella hemsida, där det bland annat finns ett uttalande från Nesta själv.

– Jag är väldigt glad att vara här, berättar han. Trots en del erbjudanden att fortsätta min karriär i Europa, letade jag efter en ny utmaning och ville spela i MLS. När jag träffade min vän Marco di Vaio för att se hans första match med Montreal, mötte jag fantastiska personer i den här klubben. Jag gillade verkligen vad jag såg och var övertygad om att Montreal var där jag ville vara.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *