0

Officiellt: Forster skriver på för Celtic

Fraser Forster värvades till Newcastle redan som 17-åring 2006. Men trots att han tillhörde klubben under hela sex år blev det aldrig någon A-lagsmatch för Forster, mycket beroende på att han varit utlånad hela säsonger. Han var utlånad i en månad till både Stockport och Bristol Rovers innan han kom till Norwich i slutet av augusti 2009.

Där stannade han till slutet av säsongen och svarade för tjugo hållna nollor på 42 framträdanden i alla tävlingar, en mycket imponerande siffra. Skotska storklubben Celtic fick då upp ögonen för Forster och lånade in honom på ett säsongslångt lån.

Väl där blev det 24 nollor på 44 matcher, en andraplats i ligan och en cupvinst. Säsongen därpå spelade Forster 47 matcher och höll 26 nollor, den här gången hjälpte han också Celtic att vinna ligan.

– Det här är en massiv klubb och jag känner att det är ett steg framåt i min karriär, säger Forster till Celtics officiella hemsida. Jag vill vinna titlar som ett lag och utvecklas som en individ och jag tror jag har möjligeten att göra det här i Celtic.

Forster, som fyllde 24 tidigare i år, har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Henric Holmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.