0

Oddo lägger skorna på hyllan

Den italienske försvararen Massimo Oddo har bekräftat att han pesnionerar sig från fotbollen, när han nu siktar in sig på en ny karriär som tränare eller sportchef.

”Jag lämnar fotbollen” sa försvararen till Radio Manà Manà.

Högerbacken fyller 36 den 14 juni och har en varierad karriär bakom sig, med Milan, Napoli, Verona, Lazio, Bayern München och Lecce. Högerbacken var dessutom med och vann VM 2006 med Italien. Den här säsongen spelade backen med just Lecce, som utlånad från Milan som han tillhört sedan 2007.

”Jag har alltid haft andra intressen i mitt liv förutom fotbollen, så det kommer inte att vara ett problem för mig att gå i pension. Jag studerar på FIGC kursen för att få en tränar-certifikat, men jag är mer inriktad på ett arbete bakom ett skrivbord, som chef för idrotten. Det är min dröm.”

”Vanligtvis säger spelare som drar utomlands att de gör det för att lära sig engelska eller för att de fortfarande tror de kan ge en hel del till de utländska klubbar i slutet av sin karriär, men det är inte fallet för mig. Italiensk fotboll ska alltid satsa på ungdomen.”

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *