0

Nu inleds Arsenals kamp för att behålla Van Persie

Premier Leagues holländska skyttekung Robin Van Persie har haft en suverän säsong. När kroppen tillslut höll för 38 matcher tryckte han inte mindre än 30 bollar i nät i Premier League. Arsenalanfallaren bar i stort sett sitt lag på axlarna med kaptensbindeln på armen, och när säsongen nu är slut är det dags för Arsenal att försöka behålla honom.

Arsenalsupportrar över hela världen har länge gått och undrat om de får behålla sin favorit kommande år, och snart är grubblandet över. Enligt BBC ska Robin Van Persie åka hem till Arsene Wenger imorgon klockan 10.30 för att tillsammans med Wenger och Ivan Gazidis börja förhandla om ett nytt kontrakt. Rapporter säger att Arsenal är beredda att spränga sitt lönetak för att behålla sin kapten och erbjuda honom ett fyraårs-kontrakt värt 135 000 pund i veckan plus en sign-on-bonus på ca 6 miljoner pund.

Ska man tro Robins lagkamrat Laurent Koscielny får vi se holländaren i den röd-vita tröjan även nästa år, fransmannen sa nämnligen i en intervju efter att Arsenal säkrat spel i nästa års Champions League i sista matchen kortfattat att: ”han kommer vara här nästa säsong”. Och ska man tolka Van Persies fru, Bouchras uttalanden så tyder även de på att de blir kvar i London. Van Persie själv har dock varit väldigt tyst och diskret i sina uttalanden om sin framtid. Efter matchen i söndags sa han: ”Man vet aldrig vad som händer, men Arsenal är en massiv klubb. Vad som än händer kommer jag alltid att älska den här klubben. Jag har spelat här i åtta år och älskar Arsenal. Vad som än händer kommer det aldrig att ändras.

Om två dagar lämnar Robin London för att åka till Schweiz och träna med holländska landslaget inför EM och Arsenal hoppas ha kommit överrens om ett nytt avtal innan dess

Rasmus Klintberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *