0

Neymars briljans överlistade ett väl organiserat Vitryssland

Det är dags att bryta den olympiska förbannelsen. Det var i stort sett det budskapet man fick av det brasilianska landslaget som, när de väl spelade ut, bjöd på en fantastisk fotboll. Jag säger inte att det såg framtvingat ut, utan det var mer en njutning på planen. Hulk tuffade fram som ett ånglok, Alexandre Pato sprang som en gasell och Oscars passningsspel var som vanligt bra. Men matchens konung var utan tvekan den lilla supertalangen Neymar, som låg bakom allt i spelet den här eftermiddagen.

Men man spelade mot ett organiserat och väl försvarande Vitryssland, som helt enkelt visste vad som väntade dem. Som en blixt från klar himmel tog dock Vitryssland ledningen. Ett fint förspel slutade med ett inlägg som nickades in av Renan Bardini Bressan. Brasilien svarade dock ganska snabbt, när Neymar hittade vägen in i matchen med en briljant boll in i straffområdet. Efter en perfekt löpning och positionering kunde den tidigare skadedrabbade Alexandre Pato nicka in kvitteringen.

Och i den andra halvleken var det länge oavgjort, även om brassarna visade det typiskt brasilianska spelet. Mycket boll, hög nivå på tekniken och ett motstånd som tvingades till ett kompakt och organiserat försvar. Vitryssland, som dock gjorde det bra och som hade ett par möjligheter, fick se sig sedan överlistad när Neymar skruvade in en läcker frispark i bortre krysset. Och i slutet på tilläggstiden stängde Brasilien butiken, när Neymar stod för en solorädd som slutade med en framklackning till Oscar. Fri med målvakten tryckte den nyligen Chelsea-spelaren in 3-1 i det närmsta krysset.

Brasilien imponerade och när de väl spelade ut, var de på en helt egen nivå. Vitryssland har något på gång och visade stundtals en viss kvalité. Inställningen fanns matchen igenom, men att det skulle bli poäng var trots allt väldigt svårt att se redan från start. Man får nu förbereda sig för en helt avgörande match mot Egypten i den sista gruppspelsomgången. Ett Egypten som bara spelade 1-1 idag mot Nya Zeeland, som får ses som en besvikelse.

Men en besvikelse var då inte Brasilien, som dansar vidare med sin samba i den olympiska spelen.
__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *