0

Mycket tyder på att Finnbogason blir kvar i HIF

Leonardo tror att Mbappé stannar i PSG

Alfred Finnbogason har gjort succé på sitt lån i HIF där han gjort 9 mål på 14 matcher och på de två senaste har han gjort 4 mål. Det gör att HIF har visat intresse för att behålla islänningen, mycket tyder på att han blir kvar om man ska tolka hans agent Magnus A Magnusson. 

– Det finns intresse från Europa, varav en del klubbar är hemmahörande i Skandinavien, säger Magnus A Magnusson till Helsingborgs Dagblad.

– Men vi har en bra dialog med Jesper Jansson (sportchef i HIF) och förhoppningen är att de ska hitta en lösning med Lokeren så att Alfred kan bli en permanent spelare i Helsingborg framöver.

Hans utlåning upphör att gälla den 15 augusti och innan dess försöker HIF, Lokeren och Finnbogason komma överens om en fortsättning i ”Sundets pärla”. 

– Vi pratar bara med Helsingborg. Det finns ingen anledning att föra diskussioner på flera fronter, utan jag har meddelat de andra klubbarna att Helsingborg är prioritet ett för Alfred. Skulle de däremot inte lyckas komma överens med Lokeren får vi ta nästa steg, säger Magnus A Magnusson.

Agenten berättar också att det är samma ledarstab nu som när lånet börjad gälla i HIF och att det skulle vara negativt för Alfred att spela där igen. 

– Ingenting har förändrats i Lokeren sedan Alfred lämnade. Helsingborg gav honom uppenbarligen chansen och han gör många mål för tillfället. Därför har vi inte fokus på något annat, säger Magnus A Magnusson och fortsätter.

– Jag hade gärna fått allt på plats redan i dag, men min realistiska förhoppning är att framtidssituationen klarnar inom ett par veckor.


Rasmus Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *