0

Martin Jol: Vi vill behålla Dempsey

Den amerikanska mittfältaren hade en fantastisk säsong förra året hos Fulham, där han gjorde 17 mål på 39 matcher, och har efter det varit starkt sammankopplad med en flytt till Anfield. Liverpool’s tränare Brendan Rodgers har bekräftat att klubben är intresserade av anfallaren, men att Jol kommer göra allt i sin makt för att spelaren ska stanna.

– Jag vill inte prata om det. Jag älskar Clint, han har gjort många mål och jag vill behålla honom, säger Jol till lokal press.

Jol som redan har tappat spelare som Bobby Zamora (QPR), Andy Johnson (QPR) och Pavel Pogrebnyak (Reading), är mycket medveten om att truppen måste förstärkas inför den kommande säsongen

– Vi försöker fortfarande stärka truppen eftersom vi har förlorat tre anfallare. Bobby i januari, och Andy och Pogrebnyak nu. Vi har Rodallega och Petric och kanske är vi ute efter någon mer.

– Rodallega är frisk nu, han hade en hälskada men tränade för första gången i fredags. Petric ser bra ut på träningarna också.

– Rodallega är lik Andy Johnson. Han har mycket snabbhet som kan utnyttjas för att sära försvaret och han kan dessutom också spela på vänsterkanten.

Förra Liverpool-mittfältaren Danny Murphy lämnade också Fulham efter fem säsonger i klubben, och Jol hyllar gärna sin forne kapten.

– Det var tråkigt att Danny gick. Vi kom överens om detaljer efter att Blackburn erbjudit honom två år. Det hände på en eller två timmar så jag var inte alls nöjd med det. Jag önskar honom all lycka eftersom han var en fantastisk spelare för klubben och jag ville att han skulle stanna.

Sami Sankari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *