0

Marängerna spelade komfortabelt ut Kuwait

Real Madrid avslutar säsong 2011/2012 med en relativt enkel match mot Gulf landet Kuwait.

Mourinho sa innan matchen att hans gubbar inte var där för att semestra, utan för att vinna. Och han höll sitt ord. Han startade matchen med ett reservbetonat lag i defensiven, men han använde sig av tunga namn i offensiven. Spelare som Özil, Dí Maria, Ronaldo och Benzema var alla i startelvan.

Största överraskningen må vara att självaste Cristiano Ronaldo fick äran att vara kapten för kvällen i frånvaron av veteraner såsom Iker Casillas. Detta visar hur mycket Ronaldo mognat i Mourinhos ögon.

Dí Maria målade 26 minuter in i första halvlek med ett välplacerat skott i målvaktens vänstra hörn.

Cristiano ’El Capitano’ Ronaldo utökade ledningen i 31a minuten genom en solid nick efter ett inlägg ifrån Hamit Antiltop.

I halvtid bytte Mourinho ut samtliga spelare förutom just Antiltop. Ett resultat av detta blev ett mer tempofattigt spel i andra halvlek och Araberna hotade faktiskt Casillas ett par gånger. Men Real Madrid spelade komfortabelt av matchen och vann helt välförtjänt med resultatet 2-0