0

Mandzukic kvittering ger en dramatisk slutomgång

Mustafi: "Kommer inte starta krig med Arsenal"

Italien och Kroatien möttes på torsdagen och det var en jämn tillställning, där de kroatiska supportrarna satte färg på matchen på flera olika sätt. Men det var Italien som tog ledningen i den jämna första halvleken, efter att bland annat Antonio Cassano och Mario Balotelli haft vassa avslut mot mål. Italien fick en frispark ute till vänster, med åtta minuter kvar av halvleken. Andrea Pirlo visade då sin klass och skruvade in bollen och gav därmed italienarna ett ypperligt läge inför den andra halvleken.

Den andra halvleken började med ett hetare Kroatien som behövde minst en poäng i den här matchen, för att inte tappa allt för mycket i striden om avancemang. Efter ett jämnt spel fick tillslut Kroatien sin kvittering. ett fint inlägg från vänster, som Chiellini missbedömde helt, kunde Mario Mandzukic ta ner bollen och dunka den via högerstolpen och in bakom Buffon i den italienska buren. Matchen slutade 1-1 vilket speglade den jämna tillställningen, som annars bjöd på mindre glädjande händelser då den kroatiska publiken återigen slängde in bengaler på planen.

Om Spanien vinner i kvällens match mot Irland, kan mardrömmen från EM 2004 inträffa för Italien. Sverige och Danmark spelade då 2-2, vilket räckte för att slå ut Italien. Spelar alltså Spanien och kroatien 2-2, så är Italien mycket illa ute.

Slutresultat: Italien – Kroatien 1-1