0

Mancini ute efter Daniele De Rossi och Robin van Persie

Arsenal planerar nytt försök för att värva Houssem Aouar

Det är ingen nyhet att Manchester City är vana köpare på spelarmarknaden. De senaste säsongerna har ofantligt stora mängder pengar lagts på spelarköp av klubben. De har inte heller värvat klart den här sommaren, om Roberto Mancini får bestämma.

”Vi vann mästerskapet förra säsongen, och vi har ett bra lag. Men när du vinner, är idén att vinna igen”, menar Mancini. ”Av den anledningen vill vi förbättra oss, genom att anknyta oss nya spelare.”

Troligtvis lär Mancini värva minst tre nya spelare – en mittback, en mittfältare och en forward.

Som mittfältare står italienaren Daniele De Rossi på önskelistan. De Rossi, som så sent som i Februari skrev på ett 5-års kontrakt med AS Roma, med en årslön på runt 75 miljoner kronor, lär kosta en hel del pengar för City att köpa. Men de har visat förut att pengar inte är deras största problem.

Robin van Persie är fortfarande mest aktuell för en övergång till de ljusblåa. Även backarna Martin Skrtel och Chris Samba är på Mancinis radar, för att förstärka mittbacksplatsen.

Men för att detta ska kunna genomföras måste City göra sig av med några spelare från deras, redan fullspäckade, trupp.

”Jag är säker på att inom de närmsta veckorna kan vi göra någonting. Men jag vet inte för stunden hur många spelare vi behöver. Vi har redan många spelare, så jag tror inte vi behöver tio nya.”

De spelarna som med största sannolikhet kommer lämna är Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge, Edin Dzeko, Roque Santa Cruz och Adam Johnson. Spelare med högt marknadsvärde, som kommer ge Manchester City klirr i kassan.

 

David Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *